Papaline iz pečice
Maja Poljšak, Maja
14. 2. 2017, 08.11
Posodobljeno
Morje ni vedno enako radodarno z ribami in v ribarnici ne dobimo vedno tistih vrst, ki bi si jih želeli. Zato pa so nam v zamrzovalniku vedno na voljo.

Sestavine za 4 osebe:
- 600 g papalin
- 2 jajci
- 1,5 dl mleka
- 1 skodelica drobtin
- 2 stroka česna, pretlačena
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- sol in poper
- 1 žlička masla ali olja
Priprava :
- Ribicam odrežemo glave in odstranimo drobovino. V skledi stepemo jajci, primešamo mleko, solimo in popramo. Posebej zmešamo drobtine, sesekljan česen in peteršilj.
- Primerno velik pekač namažemo z maslom ali oljem, nato vanj zložimo ribice in vsako plast potresemo z mešanico drobtin. Nazadnje vse prelijemo z mešanico jajc in mleka ter v pečici, ogreti na 180 stopinj, pečemo približno 25 minut, da se drobtine na vrhu zlato zapečejo.
E-novice · Novice
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Prijava
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se