Papaline iz pečice
Maja Poljšak, Maja
14. 2. 2017, 08.11
Posodobljeno
Morje ni vedno enako radodarno z ribami in v ribarnici ne dobimo vedno tistih vrst, ki bi si jih želeli. Zato pa so nam v zamrzovalniku vedno na voljo.

Sestavine za 4 osebe:
- 600 g papalin
- 2 jajci
- 1,5 dl mleka
- 1 skodelica drobtin
- 2 stroka česna, pretlačena
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- sol in poper
- 1 žlička masla ali olja
Priprava :
- Ribicam odrežemo glave in odstranimo drobovino. V skledi stepemo jajci, primešamo mleko, solimo in popramo. Posebej zmešamo drobtine, sesekljan česen in peteršilj.
- Primerno velik pekač namažemo z maslom ali oljem, nato vanj zložimo ribice in vsako plast potresemo z mešanico drobtin. Nazadnje vse prelijemo z mešanico jajc in mleka ter v pečici, ogreti na 180 stopinj, pečemo približno 25 minut, da se drobtine na vrhu zlato zapečejo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Prijava
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se