Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Papaline iz pečice


Maja Poljšak, Maja
14. 2. 2017, 08.11
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:02
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Morje ni vedno enako radodarno z ribami in v ribarnici ne dobimo vedno tistih vrst, ki bi si jih želeli. Zato pa so nam v zamrzovalniku vedno na voljo.

papaline.jpg

Sestavine za 4 osebe:

  • 600 g papalin
  • 2 jajci
  • 1,5 dl mleka
  • 1 skodelica drobtin
  • 2 stroka česna, pretlačena
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • sol in poper
  • 1 žlička masla ali olja

Priprava :

  1. Ribicam odrežemo glave in odstranimo drobovino. V skledi stepemo jajci, primešamo mleko, solimo in popramo. Posebej zmešamo drobtine, sesekljan česen in peteršilj.
  2. Primerno velik pekač namažemo z maslom ali oljem, nato vanj zložimo ribice in vsako plast potresemo z mešanico drobtin. Nazadnje vse prelijemo z mešanico jajc in mleka ter v pečici, ogreti na 180 stopinj, pečemo približno 25 minut, da se drobtine na vrhu zlato zapečejo.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.