Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ostriga s Pelješca in koromač


Alen Kavčič, Avenija
4. 5. 2017, 15.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:02
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Gregor Vračko nam je zaupal recept za izjemno predjed, ki jo lahko z malo volje in truda ustvarite tudi doma.

ostriga in koromac.jpg

Sestavine:

  • ostriga,
  • sok ostrige,
  • koromač,
  • rjavo maslo,
  • ribji fond

Priprava:

Ostrigo odpremo, zadržimo njen sok in jo očistimo. Nato pripravimo koromač: narežemo ga na poljubne dele, pokuhamo in začinimo z olivnim oljem, kisom, soljo ter majhno količino ostrigine vode. Iz preostanka koromača naredimo kremo, tako da ga pokuhamo in zmiksamo v zelenjavni pire. Solimo po okusu in po želji dodamo malo janeža. Iz sokov, ki so nam nastali, naredimo emulzijo z maslom. Tik preden jed postrežbo, ostrigo pokuhamo, dekorativno naložimo koromač v skodelico, priložimo kremo iz zelenjave, nanjo položimo pokuhano ostrigo ter vse skupaj zaključimo z emulzijo. Po želji okrasimo s kaviarjem, zelišči in podobnim.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.