Tako ohrovtova nabodalca pripravi Emma Stone!
Igralka in oskarjevka Emma Stone je ena od tistih srečnic, ki jé zdravo hrano zato, ker ji je ta v resnici všeč. Za vitko postavo ji tako ni treba pretirano skrbeti, saj je na njenem jedilniku pogosto zelenjava, razen rdeče pese, ki ji resnično ne tekne. Brstični ohrovt je zanjo prava poslastica, ki si jo sicer privošči z ocvrtim krompirčkom, a obvezno brez majoneze.

Ohrovtova nabodalca Emme Stone
Za 6 oseb
Priprava: 20 minut
Čas pečenja: 25 minut
Sestavine: 300 g brstičnega ohrovta, 1 žlica javorjevega sirupa, 6 rezin pršuta, 100 g parmezana, 200 g krušnih drobtin, 1 bio limona, 1 jajce, 30 g moke, sol, poper, 1 žlička olivnega olja.

Priprava: Brstični ohrovt očistimo in cele glavice stresemo v pekač. Prelijemo jih z javorjevim sirupom in olivnim oljem, solimo in popramo ter 15 minut pečemo v pečici, ogreti na 160 stopinj. Počakamo, da se pečen ohrovt ohladi, potem pa glavice ovijemo s pršutom in prebodemo z zobotrebci. Jajce razžvrkljamo, limoni nastrgamo lupino. Glavice povaljamo v moki, pomočimo v jajcu in drobtinah, ki smo jih zmešali s parmezanom ter limonino lupino. Glavice položimo v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih 8–10 minut pečemo na 190 stopinjah. Še vroče postrežemo.
Objavljeno v reviji Zarja št. 5, 29. 1. 2019.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se