Odprta kuhla v Doleni: Zmagali mladci z miškami s čokoladnim prelivom
»V KS Dolena smo kot olimpijski krogi – medsebojno povezani v sodelovanju,« je dejal Friderik Likavec, ki je ob dobro obiskani Odprti kuhli Dolena žarel od zadovoljstva. Okrog 300 obiskovalcev, okusna hrana, posledično tudi dobra volja, dogodek pa začinjen z merico tekmovalnosti.

V Doleni so v začetku meseca pripravili že peti kulinarični dogodek, ki je letos povezal 11 ekip najrazličnejših sestavov, starosti. Od najmlajših, ki so pekli miške s čokoladnim prelivom, ki so tako pripravljene bojda najboljše (ne gre jim oporekati), do članov Društva upokojencev Dolena, ki so postregli s piščančjim mesom na zelenjavni posteljici. »V preteklih letih smo kuhali enolončnice, letos smo rekli, da pripravimo nekaj drugačnega,« je dodala Štefka Stramič. Ponudba jedi je bila raznovrstna, dišala so pečena rebrca, vabile mehiške tortilje, grški gyros s haloškim pridihom. Kaj je bilo haloškega? »Kuharji,« se je pošalil Miran Marinič iz ekipe Marinič. Svojevrstna kulinarična atrakcija so bili vampi po tržaško kuharske ekipe Kolovratniki. »Imaš jih rad ali pa ne,« so preprosto dejali.
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se