Mesec in pol pred volitvami

Predsedniška dirka: Novakova je prva

T.L./STA
8. 9. 2017, 12.10
Posodobljeno: 8. 9. 2017, 12.13
Deli članek:

Kot prva je vložila kandidaturo za predsedniške volitve.

Predsednica NSi Ljudmila Novak je v spremstvu svoje ekipe na Državno volilno komisijo danes kot prva vložila kandidaturo za predsednico republike. Njena prednostna naloga na tej funkciji bo delovati za to, da bo Slovenija pravična država, saj vedno znova srečuje ljudi, ki ne verjamejo, da je pravična, je dejala mesec in pol pred volitvami.

Kot je napovedala Novakova, bo kot predsednica sprožala razprave in se tudi z vlado pogovarjala o tem, kaj teži državljane in na katerih področjih naša država ni dovolj pravična in uspešna. Prizadevala si bo, da bodo zakoni za vse enako veljali, prav tako tudi za uspešno Slovenijo, v kateri bodo mladi našli in izkoristili svoje priložnosti. "Mladi imajo ogromno znanja, idej, vizijo in ker si želim, da bi Slovenija postala ena od najbolj uspešnih držav na svetu, za kar ima potenciale, si bom za to prizadevala," je dejala.

Izpostavila je, da ima kot žena, državljanka, mati, babica in predsednica stranke rada ljudi, življenje in domovino Slovenijo, zato meni, da je lahko dobra predsednica vseh državljanov.

Veseli se družbe žensk

Na vprašanje, ali se kaj boji drugih tekmecev oz. predvsem tekmic, ki jih je po napovedih vse več, je odgovorila: "Veselim se, da so se tudi druge ženske odločile za kandidaturo in da bodo imeli slovenski državljani veliko možnosti za izbiro. Državljani bodo pa izbrali nekoga, za katerega bodo menili, da je najbolj primeren ali primerna." Novakova tudi glede na odzive državljanov pričakuje uvrstitev v drugi krog.

Nihče nikomur ne krade glasov

Glede špekulacij, da bi ji lahko glasove kradla tudi Angelca Likovič, ki je napovedala kandidaturo s podporo Gibanja za otroke in družine, je Novakova odgovorila, da nihče nikomur ne krade glasov. "Volivci se pač odločajo po svoji presoji in vsakdo ima pravico, da kandidira, če izpolnjuje pogoje," je dodala.

Poleg NSi je sicer med parlamentarnimi strankami svojega kandidata za zdaj določila le SMC, svet stranke je v četrtek podprl kandidaturo njihove ministrice Maje Makovec Brenčič. SD je napovedala podporo aktualnemu predsedniku republike Borutu Pahorju, v nekaterih drugih strankah so pojasnili, da na volitvah ne bodo nastopili s svojim kandidatom, odločitev največje opozicijske stranke, SDS, pa je pričakovati v soboto. Prav tako nastop na volitvah napoveduje več kandidatov zunajparlamentarnih strank in neodvisnih kandidatov.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov