Singapore Airlines

Potnik umrl zaradi hude turbulence, več kot 30 je poškodovanih

J.V./STA
21. 5. 2024, 13.30
Posodobljeno: 21. 5. 2024, 17.53
Deli članek:

Na letu singapurske letalske družbe iz Londona v Singapur je danes zaradi hude turbulence en potnik umrl, več kot 30 jih je bilo poškodovanih.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Po pisanju BBC so letalo Boeing 777-300ER, namenjeno v Singapur, zaradi incidenta preusmerili v Bangkok. Na krovu letala je bilo 211 potnikov in 18 članov posadke, je sporočila letalska družba. Ob tem so izrekli globoko sožalje družini umrlega. "Singapore Airlines izreka najgloblje sožalje družini pokojnika," so zapisali in dodali, da sodelujejo s tajskimi oblastmi pri zagotavljanju pomoči poškodovanim potnikom. Z izrazi sožalja se je na Facebooku oglasil tudi singapurski minister za promet Chee Hong Tat.

Kot so v popoldanskih urah poročali tuji mediji, je življenje iizgubil 73-letni britanski državljan. Najverjetneje je umrl zaradi srčne kapi, so po navedbah francoske tiskovne agencije AFP sporočile oblasti na Tajskem, kjer je letalo po incidentu zasilno pristalo.

Po navedbah direktorja letališča v Bangkoku je večina poškodovanih utrpela hude udarce v glavo, ko jih je zaradi turbulence vrglo v strop potniške kabine.

Podatki o sledenju leta so pokazali, da je letalo singapurske letalske družbe nad Andamanskim morjem zahodno od Tajske zajela "nenadna ekstremna turbulenca", zaradi česar je v zgolj petih minutah padlo za več kot 1800 metrov.

Zanimivosti

krava bipa
Zgolj pasla zijala

Po trgovskem centru na Krku se je sprehajala krava

aleksander veliki_1
Visoka pričakovanja

Kako je Aleksander postal Veliki

trump-sneakers
Tržna priložnost

Podjetje v Trumpovi lasti prodaja superge na katerih je podoba okrvavljenega obraza Donalda Trumpa po streljanju na shodu

prototip, vesoljska-obleka, nasa
Inovacija

Iz urina v okusno vodo v petih minutah

ulla, ulla-serumi, serumi, zdravje, poletje
Zanimivosti

10 poletnih nasvetov za zdravo in sijočo kožo

huawei, huawei-pura-70-ultra, pura-70
Športni fotograf Luka Vovk o Huawei Pura 70 Ultra

Osupljiva moč Huawei Pura 70 Ultra skozi oči fotografa Luka Vovka