Dvojni umor

Krivolovca Andreas in Florian policista umorila zaradi par mrtvih živali

S.R.
2. 2. 2022, 11.12
Posodobljeno: 2. 2. 2022, 11.50
Deli članek:

V Nemčiji še vedno odmeva dvojni umor v okrožju Kusel v nemški zvezni deželi Porenje-Pfalško, kjer sta v zgodnjih jutranjih urah v ponedeljek.

Polizei RLP
Andreas Johannes Schmitt

Med rutinsko kontrolo prometa sta za strelnimi ranami umrla 24-letna policistka Yasmin B. in 29-letni policist Alexander K., nemška policija pa je še istega dne aretirala dva osumljenca. Morila naj bi 38-letni Andreas Johannes S. (38) in 32-letni Florian V., oba pa sta že v priporu. Kot smo že poročali, je bila Yasmin, še preden je izvlekla pištolo, z bližine ustreljena v glavo s šibrenico, Alexander pa jo je skupil v poznejšem strelskem obračunu z morilcema. Obdukcija je razkrila, da je imel na telesu štiri strelne rane.

Vse kaže, da sta policista življenje izgubila zaradi nič več kot nekaj mrtvih živali, ki sta jih osumljena krivolovca prevažala v prtljažniku, svoje nezakonite lovske aktivnosti pa sta želela prikriti z umorom.

Ustrelil lovca?

Nemški tabloid Bild danes poroča, da je bankrotiran pek Andreas, sicer oče štirih otrok iz Sulzbacha, družinsko pekovsko podjetje prevzel avgusta 2016, a je moral kmalu razglasiti stečaj. Oktobra 2019 so se pojavile obtožbe, da zaposlenim ne izplačuje plač. Ob strani se je zakonito ukvarjal tudi s preprodajo divjačine, a naj tudi v tem sicer legalnem poslu ne bi imel pretiranega uspeha.

Pestra je tudi njegova preteklost, saj naj bi leta 2008 zaradi nekega lovskega incidenta izgubil dovoljenje za posest orožja. V krogih zelene bratovščine naj bi se govorilo, da je po nesreči ustrelil nekega drugega lovca, sicer pa naj bi bil z »lovom obseden« in naj bi bil dober strelec. Za lovsko izkaznico naj bi znova zaprosil leta 2020, a so ga zavrnili. Kriminalisti so v teh dneh odkrili, da je kljub temuposedoval cel arzenal orožja, vključno s puškami in pištolami. Domnevajo, da je bil krivolov zanj resen posel. Skupaj z 32-letnim Florianom naj bi na veliko lovila divjad in se s poslom ukvarjala »profesionalno.« Floriana je imela policija zaradi krivolova že pod drobnogledom, kar je potrdil tudi njegov odvetnik. 

Kot je za tabloid opisal Florianov sosed, so se pred stanovanjem 32-letnika v Sulzbachu pogosto odvijale nenavadne reči. »V vedrih pred vrati so ležale razkosane svinje, ali pa so za hišo streljali v tarče,« je pojasnil sosed, ki je dodal, da je policija, ko se je tam odvijalo kaj norega, tja vedno prispela z več patruljnimi vozili.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste