Noč čarovnic: Strašne kosti iz sladkih beljakov
Iščete recept za pripravo sladice, s katero bi za noč čarovnic prestrašili goste? Odlično, za vas imamo super idejo, na krožniku postrezite strašne kosti!
Za pripravo te sila zabavne sladice ne
potrebujete veliko sestavin. Klasičen recept zajema zgolj ščepec soli in
naslednje količine sladkorja in jajčnih beljakov:
• 5 beljakov
• 115 g kristalnega sladkorja
• 115 g sladkorja v prahu
Postopek priprave in peke
Pripravite
si večjo skledo, vanjo dajte jajčne beljake in ščepec soli. Pričnite s
stepanjem, pri čemer postopoma, žico za žlico, dodajajte kristalni
sladkor. Stepajte počasi, ko boste dodali zadnjo žlico, bi že moral
nastati ravno prav stepen sneg. Pazite, da ne bo preveč čvrst – slednje
preverite tako, da s prsi oblikujete 'kapico', če se slednja malce
povesi, je tekstura ravno pravšnja.
Sedaj je na vrsti sladkor v
prahu. Tudi tega postopoma dodajte snegu - fino je, da ga pred tem nežno
presejete. Sladkor v prahu rahlo vmešavajte z metlico.
Pečico segrejte na 110 stopinj Celzija.
1.
Sneg napolnite v brizgalko, na pekač pogrnite papir za peko, nato pa se
lotile kreativnega dela priprave sladice. Sneg nabrizgajte na podlago v
obliki kosti. Najprej se lotile osrednjega dela, nato pa krajcev, kjer
na vsako stran oblikujte dve bunkici.
2. Pekač sedaj potisnite v
pečico, kjer naj se kosti pečejo dobro uro. Ko bo peka končana,
priprite pečico in pustite, da se kosti počasi ohladijo.
3. Sladica se postreže hladna, servirate jo lahko denimo na pladnju, katerega ste poprej potresli s kakavom.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se