© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Nekaj novega: piščančji kari


M. O. Ž.
28. 1. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za vse ljubitelje te barvite in dišeče začimbe danes pripravljamo piščančji kari.

Curry with Chicken.jpg
Revija Maja

Piščančji kari

Sestavine za 4 osebe:
60 g masla
300 g rdeče karijeve paste
255 g kokosovega mleka v prahu
1,3 l tople vode
1,4 kg piščančjih stegen
400 g češnjevih paradižnikov
100 g jajčevcev
200 g ananasa (v koščkih)
½ limone
½ limete
35 g rjavega sladkorja
1 kocka piščančje jušne osnove
100 g temnega grozdja
50 g peteršilja
25 g feferonov

Priprava:

1. Maslo zmešamo z rdečo karijevo pasto in dve minuti segrevamo v loncu.

2. Kokosovo mleko v prahu zmešamo s toplo vodo in dodamo masleni zmesi.

3. Piščančjim stegnom odstranimo kožo in kosti, po potrebi meso narežemo na manjše kose in stresemo v lonec.

4. Limeti iztisnemo sok in ga zmešamo z nastrgano limonino lupino. V kari stresemo razpolovljene paradižnike, koščke ananasa, na koščke narezan jajčevec in mešanico limetinega soka z limonino lupino. Kuhamo toliko časa, da se meso zmehča.

5. Začinimo s sladkorjem in jušno osnovo. Dodamo še grozdne jagode in odstavimo z ognja.

6. Potresemo s peteršiljem in dodamo feferon brez semen.

Majin nasvet:

Kari postrežemo s kuhanim rižem basmati. Pripravimo ga tako, da 600 g riža basmati splaknemo z mrzlo vodo, zalijemo s 600 ml vode in od 35 do 40 minut kuhamo v parni pečici na 100 stopinjah.

Preberite tudi: Močan žajbelj je kralj kosila. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.