© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Nedeljsko kosilo: Telečja pečenka z omako in bučnim pirejem


M. O. Ž.
24. 12. 2017, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Niso le enolončnice, za katere lahko sestavine vržemo v lonec, občasno premešamo in postrežemo, ampak na ta način pripravimo tudi testenine, seveda rižote in celo pečenko.

pečenka.jpg
Revija Maja

Telečja pečenka z omako in bučnim pirejem

Sestavine za 6 do 8 oseb:
2 žlici čaja Earl Grey
2 kg telečje pečenke
sol, poper
4 žlice olja
4-5 žlic gorčice
600 ml čiste goveje juhe
4 vejice rožmarina in timijana
1 buča hokaido
1 gomolj zelene (800 g)
1 l juhe
200 g slanine
4-6 cl rdečega portovca
4 žlice moke
200 ml smetane
muškatni orešček

Priprava:


1. Čaj prelijemo s 300 ml vrele vode in pustimo 5 minut. Meso solimo, popramo in ga v ponvi na treh žlicah olja z vseh strani popečemo. Namažemo ga s štirimi žlicami gorčice.

2. Čaj precedimo in ga skupaj z zelišči dodamo mesu, zavremo, posodo pokrijemo in postavimo v pečico, ogreto na 200 stopinj, za 30 minut. Potem pokrovko odstranimo in pečemo še od 40 do 50 minut.

3. Bučo in zeleno olupimo in narežemo na koščke, zalijemo z juho in kuhamo od 15 do 20 minut.

4. Slanino narežemo na koščke in jih na olju hrustljavo popečemo.

5. Meso vzamemo iz posode. Omako precedimo in vlijemo nazaj v posodo, izboljšamo s portovcem, zgostimo in dodamo žlico gorčice, sol in poper.

6. Smetano rahlo stepemo. Bučo in zeleno odcedimo, pretlačimo, dodamo smetano, sol in muškatni orešček.

7. Meso narežemo na rezine, ponudimo z bučnim pirejem in omako ter koščki slanine.

Preberite tudi: Sladka domača peka - snežne princeske. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.