© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Naj zadiši po sočnih svinjskih kotletih!


M. S., Maja
20. 4. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Da se naužijemo svežine, si privoščimo veliko zelenjave. Danes pripravljamo svinjski kotlet z zeljno solato.

kotleti.jpg
Revija Maja

Svinjski kotleti z zeljno solato

50 min

Sestavine za 2 osebi:
40 g drobtin
½ šopka svežega timijana
2 žlici nastrganega parmezana
2 svinjska kotleta
2 žlici moke
1 jajce
olivno olje
1 žlička belega vinskega kisa
1 žlička olivnega olja
1 zeleno jabolko
¼ manjše zeljne glavice
2 mladi čebuli
¼ žličke janeževih semen
kreša

Priprava:

1. Timijan osmukamo in lističe sesekljamo. Zelje naribamo, mlado čebulo očistimo in narežemo na obročke.

2. Pečico segrejemo na 190 stopinj. Zmešamo drobtine, timijan in sir. Kotleta splaknemo z mrzlo vodo, dobro osušimo in povaljamo v moki, razžvrkljanem jajcu in mešanici drobtin, timijana in sira.

3. Kotleta položimo v pekač, obložen s papirjem za peko, in pokapljamo z oljem. Pečemo od 30 do 35 minut, dokler meso ne dobi hrustljave zlate skorjice.

4. Za solato v skledi zmešamo olje in kis. Jabolko narežemo na četrtine in olupimo. Potem narežemo na tanke rezine in jih položimo v skledo z oljem in kisom. Vmešamo naribano zelje, čebulo, janeževa semena in krešo. Dobro premešamo in postrežemo s kotletoma.

Preberite tudi: Pripravite slastno špansko paeljo. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.