Na sejmu Altermed

##IMAGE-3304820##
Na 5. sejmu Altermed, ki je v Celju potekal 21. in 22. marca, je med več kot 50 ekošolami, vrtci in srednjimi šolami tudi OŠ Trebnje s podružnicami. Predstavljale so jo učenki Katja Kaplan in Zala Smole ter mentorici Aleksandra Gričar in Irena Višček.
V soboto so v demonstracijski kuhinji pripravile značilen dolenjski zajtrk in ga ponudile obiskovalcem sejma, ki so bili navdušeni nad ajdovimi žganci, belo žitno kavo, dolenjskimi štruklji, kislim zeljem ter pirinimi palačinkami z domačo jabolčno čežano. Na lepo urejeni stojnici pod naslovom Dolenjski zajtrk so predstavile značilne dolenjske jedi. Poleg že omenjenih jedi so obiskovalci lahko poskusili tudi pečene žlinkrofe, pečene kmečke štruklje, pehtranovo in korenčkovo potico, ajdov, koruzni in krompirjev kruh, suho sadje, jabolka in domač jabolčnik. Udeleženke upajo, da so tako pripomogle k prepoznavnosti dolenjske kuhinje in k oživitvi nekaterih pozabljenih, pa vendar zelo zdravih jedi.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se