© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Na hitro: široki rezanci z bučkami in slanino


M. S., Maja
5. 4. 2018, 15.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za vas smo pripravili recept za jed iz bučk in slanine, za pripravo katere ne boste potrebovali veliko časa. Bučke so sicer zelo bogate s hranljivimi sestavinami, obenem pa niso preveč kalorične, zato naj se čim večkrat znajdejo na vašem jedilniku.

široki rezanci s slanino 1.jpg
Revija Maja

Široki rezanci z bučkami in slanino

Sestavine za 2 osebi:
150 g širokih rezancev
2 žlički olivnega olja
4 rezine dimljene slanine
1 bučka
1 strok česna
2 jajci
100 ml smetane
2 žlici sveže nastrganega parmezana
sol, poper

Priprava:

1. Rezance skuhamo v osoljeni slani vodi po navodilih na embalaži. Bučko umijemo, osušimo in nastrgamo. Česen olupimo in narežemo na rezine.

2. V ponvi segrejemo olje in popražimo na koščke narezano slanino. Dodamo česen in nastrgane bučke. Pražimo pet minut, da slanina postane hrustljava, bučke pa zlato porjavijo.

3. Jajci stepemo s smetano in sirom.

4. Kuhane rezance odcedimo, a malce vode prihranimo. Vrnemo jih v lonec in dodamo jajčno zmes in slanino s česnom in bučkami. Vse dobro premešamo, pregrejemo, po potrebi zalijemo s prihranjeno vodo.

5. Naložimo na krožnika in popramo.

Preberite tudi: Banane - odlične v kuhinji, pa tudi v kopalnici! Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.