© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Medaljoni z janežem za božansko kosilo!


M. O. Ž., Zarja
21. 5. 2019, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? Kaj pa, če pripravite okusno jed po našem receptu?

k medaljoni.jpg
Revija Zarja
Medaljoni

Medaljoni z janežem

Za 4 osebe

Priprava: 45 min

Sestavine: 12 svinjskih medaljonov, 1 strok česna, 1 žlička janeževih semen, 1 žlica olivnega olja, ½ limone.

Za solato: 1 rdeče jabolko, 2 žlički jabolčnega kisa, ½ glavice rdečega zelja, 2 korena, 4 žlice grškega jogurta, ½ limone, 2 žlički dijonske gorčice, sol, poper.

Priprava: Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Medaljone položimo med dve plasti prozorne folije. Potolčemo jih na 1 cm debeline. Za marinado v možnarju stremo janeževa semena s česnom, oljem in limonino lupino, dodamo črni poper. S tem namažemo medaljone z obeh strani in jih mariniramo 10 minut. Jabolku odstranimo peške in ga narežemo na koščke. Stresemo jih v skodelico in prelijemo s kisom, da ne porjavijo. Dodamo jogurt, limonin sok in gorčico ter dobro premešamo. Korenje ostrgamo in nastrgamo. Zelje na tanko zrežemo. Oboje dodamo jabolkom in dobro premešamo. Meso popečemo v ponvi ali na žaru. Potem meso s posodo vred postavimo v pečico. Pečemo še 6–8 minut. Medaljone postrežemo s solato in pečenim krompirčkom.

Objavljeno v reviji Zarja št. 20, 14. 5. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.