Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Mafini z rabarbaro


Mira Ćirović, Bodi Zdrava
24. 5. 2017, 15.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:03
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ideja za sladico, ki je hkrati dobra in zdrava.

mafin z rabarbaro.jpg

Potrebujete:

  • 25 dekagramov moke
  • 12 dekagramov rabarbare
  • cimet
  • ½ žličke sode bikarbone
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 6 dekagramov sesekljanih mandljev
  • 1 jajce
  • 10 dekagramov rjavega sladkorja
  • 10 dekagramov masla (in malo za namastiti pekač)
  • 5 decilitra jogurta

Priprava:

Namastimo pekač za mafine. Rabarbaro očistimo in narežemo na koščke. Hitro zmešamo moko, mandlje (dve žlici prihranimo), pecilni prašek, sodo bikarbono in dva ščepca mletega cimeta. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Razžvrkljano jajce zmešamo z jogurtom, stopljenim maslom, sladkorjem in rabarbaro. Nato hitro zmešamo mokre in suhe sestavine. Z maso napolnimo modelčke in pečemo približno petindvajset minut. Ko so mafini pečeni, jih še nekaj minut pustimo v pekaču. Nato še vroče potresemo s preostalimi sesekljanimi mandlji.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.