© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Ledene rezine lubenice za osvežitev


M. S., Maja
22. 7. 2018, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za vse, ki v teh dneh hrepenijo po osvežitvi bo naš današnji recept kot nalašč. Danes se sladkamo z ledenimi rezinami lubenice.

IceCreamBars.jpg
Revija Maja

Ledene rezine lubenice

25 minut + 6 ur za ohlajanje

Sestavine za 8 oseb:


180 ml soka lubenice
2 žlici limetinega soka
120 ml medu
ščepec soli
3 jajca
110 g masla
240 ml sladke smetane za stepanje

Za posip:
8 grahamovih krekerjev
2 žlici medu
4 žlice topljenega masla
ščepec soli
8 koščkov lubenice
listki bazilike

Preberite tudi: Poletno sladkanje z malinami. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Sok lubenice in limete, med in sol zmešamo v loncu, dodamo razžvrkljana jajca. Postavimo na štedilnik in segrevamo, dodamo na koščke narezano maslo. Ves čas mešamo, da se zmes zgosti in začne prijemati na kuhalnico.

Preberite še

2. Odstavimo in precedimo, postavimo v hladilnik, da se popolnoma ohladi.

3. Medtem pripravimo posip. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Krekerje zmeljemo v mešalniku v drobtine. Dodamo med, sol in maslo in mešamo toliko časa, da dobimo strukturo, podobno mokri mivki.

4. Kvadraten pekač (stranica 20 cm) obložimo s papirjem za peko. Nanj stresemo piškotno testo in ga rahlo potlačimo ob dno pekača. Za 10 minut postavimo pekač v pečico. Počakamo, da se zmes popolnoma ohladi.

5. Smetano stepemo. Narahlo jo vmešamo v hladno maso z lubenico. Vlijemo v pekač, poravnamo in za 4 do 6 ur postavimo v zamrzovalnik.

6. Zmrzlino narežemo na osem rezin in jih okrasimo z listki bazilike in koščki lubenice. Takoj postrežemo.

Kako pripravimo sok?

Lubenici odstranimo semena, narežemo jo na koščke in ukašimo. Kašo precedimo in sok je pripravljen.

E-novice · Novice

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala!

Vaša prijava je bila sprejeta.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.