Ledena juha iz bezgovih jagod s šampanjcem
Danes smo za vas pripravili prav poseben recept za bezgovo juho. Pozor! Med nosečnostjo ali dojenjem bezgovih pripravkov ne uporabljajte.
 
                    Ledena juha iz bezgovih jagod s šampanjcem
Sestavine za 4 osebe:
300 g bezgovih jagod 
4 škrobnate krompirje 
1/2 porovega stebla 
2 žlici surovega masla 
1/2 l piščančje juhe 
2,5 dcl sladke smetane 
4 žlice kisle smetane 
2 dcl šampanjca 
sol, poper
Priprava: 
Bezgove jagode dobro očistimo. Krompir olupimo in razrežemo na majhne kocke. Por očistimo, umijemo in sesekljamo. V loncu segrejemo surovo maslo, prepražimo kose porovega stebla, krompirja in bezgovih jagod ter prelijemo s piščančjo juho. Kuhamo približno 30 minut. Vmešamo smetano, na hitro povremo, takoj odstavimo s štedilnika in ohladimo. Ohlajeno juho zmeljemo s paličnim mešalnikom, da dobimo kremno juho. Posolimo in popopramo ter postavimo v hladilnik. Preden juho serviramo, vmešamo še mrzlo smetano, dolijemo šampanjec, dobro premešamo in damo v hladnih krožnikih na mizo. Užitek bo popoln, če dekoriramo z bezgovimi jagodami.
Objavljeno v reviji Zvezde št. 26, 26. 6. 2019.
E-novice · Novice
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
 
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
                    
             
        
                    
            