Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Leča s klobaso


Maja Poljšak, Maja
31. 3. 2017, 09.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:02
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Na žlico

leca s klobaso.jpg

Sestavine za 4 osebe:

  • 300 g rjave ali zelene leče
  • 800 g klobase za kuhanje
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 2 korenčka
  • 4 vejice timijana
  • 3 žlice olivnega olja
  • 2 lovorova lista
  • 2 rebri stebelne zelene
  • 800 g olupljenega paradižnika (iz pločevinke)
  • 700 ml čiste mesne juhe (lahko iz kocke)
  • sol in poper
  • 4 žlice balzamičnega kisa
  • 4 vršički timijana za okras

Priprava:

  1. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo, korenček prav tako olupimo in sesekljamo, listke timijana osmukamo z vejic. Lečo splaknemo in odcedimo. Zeleno na drobno zrežemo, paradižnik odcedimo in nasekljamo.
  2. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, česen in korenček, dodamo timijan in lovorova lista, premešamo in popražimo. Ko čebula postekleni, dodamo lečo, zeleno in paradižnik, prilijemo juho in tekočino od paradižnika, zavremo in pokrito kuhamo 20 minut.
  3. Leči dodamo klobaso in kuhamo še toliko časa, da se leča skuha. Nazadnje klobaso vzamemo iz posode, lečo po okusu dosolimo in popramo ter začinimo z balzamičnim kisom. Klobaso narežemo na koleščke in damo nazaj k leči ter jed okrasimo z vršički timijana.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.