Kreacije za najzahtevnejše poznavalce visoke kulinarike
Robert Žibrat, šef kuhinj v Termah Ptuj, se je rodil na Ptuju. Ko je bil star štiri leta, se je družina preselila v Nemčijo. Kot mlad fant se je navduševal nad glasbo, tudi sanjaril o tem, da bo nekoč rock zvezda. O gostinstvu in kuharstvu pa takrat še ni razmišljal. „Moji starši so imeli gostilno v Nemčiji in sem pravzaprav kar odraščal v gostilni. Najbrž imam gostinstvo in kuhanje v genih, saj so v meni takoj prepoznali velik potencial in sem se usposabljal v najboljših gostilnah in restavracijah. Do kuhanja sem začutil strast in še danes, po 40 letih, čutim enako vnemo. Uživam v tem, kar delam. To je bistvo dobrega kuharja in enako velja najbrž v vseh poklicih,“ je pogovor začel Robert Žibrat, letošnji prejemnik priznanja 69. gostinsko-turističnega zbora Slovenije za posebne dosežke v turizmu.

Njegove jedi so kreacije prav posebnega sloga, ki prepričajo še tako zahtevnega poznavalca visoke kulinarike. Letos pa se je še posebej izkazal s požrtvovalnim delom v času kadrovske stiske v kuhinjah, saj je sočasno opravljal delo kot vodja kuhinj in kuhar. Svoje poslanstvo opravlja z veliko volje, znanja, strokovnosti in entuziazma, pa je o njem povedala izvršna direktorica Term Ptuj, Sava Turizma, d. d., Milena Mojzeš.
Kje ste se izobraževali in kje po končanem izobraževanju tudi zaposlili? Se spomnite, kako ste začeli, kaj ste najprej skuhali oz. pripravili kot začetnik? Kako ste napredovali?
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se