Kmetice pripravljale praznične jedi


V ponedeljek, 10. novembra, je Društvo kmetic Šentjernej pripravilo kuharski tečaj za svoje članice, na katerem so pripravljale praznične jedi. Vsako leto društvo pripravi kuharski tečaj, ki ga članice številčno obiščejo in se veselijo novih znanj, predvsem pa druženja in izmenjave izkušenj. V prejšnjih letih so se kmetice izobraževale in izpopolnjevale v pripravi in peki pletenic in potic, kuhanju ajdinih jedi in jedi na žlico. Letos so izrazile željo, da bi pripravile nekaj boljših, prazničnih jedi, ki bi jih lahko pripravile v božično-novoletnem času.
Več kot dvajset članic se je v prvem terminu zbralo in pod vodstvom ge. Betke Verščaj pripravile svinjsko ribico s suhim sadjem in zeljem na več načinov. Za prilogo so pripravile zdrobove štruklje s skuto in zapečen krompirjev pire ter se spomnile že skoraj pozabljene tople hrenove omake. Ker so vse bolj priljubljene različne solate, so pripravile Waldorfsko in mešano sočno solato. Za sladico so pripravile še šomlojske rezine, orehovo potico malo drugače in sadni kruh iz umešanega testa.
Članice Društva kmetic Šentjernej bodo tudi v letošnjem zimskem času zelo aktivne. Poleg rednih aktivnosti, kjer skrbijo za zdravje in dobro počutje, ustvarjajo in se dodatno izobražujejo. V začetku decembru pripravljajo prvo ocenjevanje in razstavo potic, zato vas že sedaj vabimo k sodelovanju in na ogled razstave.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se