Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Tako pripravljene klobase s pirejem najbrž še niste jedli!


Alenka Kavčič, Maja
25. 3. 2019, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Vam teknejo klobase? Da? Kaj pa, če danes pripravite kosilo po našem receptu?

klobasa-s-pirejem-jpg.jpeg
Revija Maja
Klobasa s pirejem

Klobasa s pirejem

60 minut

Sestavine za 4 osebe


3 žlice olja
4 pari klobas za kuhanje
1 čebula
200 g pora
4 stroki česna
2 stebelni zeleni
žajbelj
200 ml belega vina
400 ml pasiranega paradižnika
400 ml piščančje jušne osnove
2 lovorova lista
sol, poper
sesekljan peteršilj

Za pire
800 g krompirja
100 g masla
300 ml mleka
sol, poper
šopek drobnjaka

Priprava

Pečico segrejemo na 180 stopinj.

V ponvi zlato rjavo zapečemo klobase. Vzamemo jih iz ponve, vanjo pa damo sesekljano čebulo, česen, por, zeleno in žajbelj ter pražimo nekaj minut. Zalijemo z vinom, dodamo paradižnik, lovorov list, solimo in popramo.

Klobase damo nazaj v omako in vse skupaj preložimo v nepregorno posodo. Pokrito pečemo v pečici še 20 minut.

Medtem skuhamo krompir za pire. Kuhanemu dodamo maslo, mleko, začinimo in vmešamo sesekljan drobnjak.

Klobase potresemo s peteršiljem in postrežemo s pirejem.

Objavljeno v reviji Maja št. 5, 1. 3. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.