Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Juha iz leče s stročjim fižolom in brusnicami


Maja Poljšak, Maja
19. 5. 2017, 17.30
Posodobljeno
02. 06. 2024 · 09:24
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Jed na žlico, ki v domačo kuhinjo prinese nekaj novega.

juha iz luce.jpg

Sestavine za 4 osebe:

  • 120 g rjave leče
  • 200 g mladega zelenega stročjega fižola
  • 100 g suhih brusnic
  • 200 ml sladke smetane za kuhanje
  • 1 čebula
  • 1 žlica olja
  • 4 žličke začimbne mešanice curry
  • 3 vejice timijana
  • 1 l čiste zelenjavne juhe
  • sol in poper

Priprava:

  1. Čebulo olupimo in sesekljamo. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo in popražimo. Ko postekleni, dodamo curry, nato še lečo, vejice timijana, ki smo jih s kuhinjsko vrvico zvezali v šopek, prilijemo juho, zavremo in pokrito kuhamo 25 minut.
  2. Fižol očistimo in narežemo na koščke, nato ga v vreli slani vodi kuhamo od 8 do 10 minut. Naj bo še malce hrustljav. Nato ga splaknemo z mrzlo vodo, da ostane lepe zelene barve, in odcedimo.
  3. Šopek timijana odstranimo, prilijemo smetano, dodamo brusnice, premešamo ter po okusu dosolimo in popramo. Počakamo, da juha znova zavre, kuhamo še dve minuti, nato odstavimo, dodamo stročji fižol in postrežemo

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.