Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Jogurtova torta z jagodami


M.O.Ž., Zarja
6. 5. 2019, 17.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za dobro sladico ne potrebujemo pečice. Dokaz za to je jogurtova torta z jagodami, ki jo je resda treba pripraviti dan prej, da se krema strdi in okusi prepojijo, a se načrtovanje res splača.

sladkih jogurtova jagodna torta.jpg
Rama Cremefine
Jagodna torta

Za 12 kosov

Priprava: 45 minut

Sestavine: 250 g bele čokolade, 100 g koruznih kosmičev (brez sladkorja), 9 lističev želatine, 400 g jagod, 2 žlički + 100 g sladkorja, 250 ml sladke smetane za stepanje, 250 g polnomastnega jogurta, 500 g skute, 1 zavojček vaniljin sladkorja, maščoba za pekač.

Priprava: Čokolado nasekljamo in stopimo nad parno kopeljo. Vmešamo kosmiče. Okrogel pekač za torte (premer 26 cm) namažemo z maščobo in na dno razporedimo stopljeno čokolado s kosmiči. Za pol ure postavimo v zamrzovalnik. Medtem namočimo želatino v mrzli vodi. Očistimo 250 g jagod in jih ukašimo. Dva lističa želatine ožamemo in stopimo (na primer v mikrovalovni pečici). Odmerimo 150 g jagodnega pireja ter ga zmešamo z žličko sladkorja in želatino. Za 10 do 15 minut postavimo na hladno. Preostali jagodni pire pokrijemo in prav tako hranimo na hladnem. Smetano stepemo. Zmešamo jogurt, skuto, 100 g sladkorja, vaniljin sladkor in 75 g želiranega jagodnega pireja. Ožamemo še preostalih 7 lističev želatine, jo s segrevanjem stopimo, potem pa vmešamo 2 žlici skutine mešanice in vse skupaj dodamo preostali kremi. Previdno vmešamo stepemo smetano. V pekač vlijemo pol skutine kreme in preostali želirani pire, ki ga rahlo premešamo z vilicami. Nanj vlijemo še drugo polovico kreme in poravnamo. Torto čez noč postavimo na hladno. Naslednji dan umijemo in narežemo 150 g jagod, koščke potresemo z žličko sladkorja in jih dodamo preostalemu jagodnemu pireju. Torto vzamemo iz pekača in okrasimo z jagodami.

Objavljeno v reviji Zarja št. 18, 30. 4. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.