Poletna skušnjava: jagodne kocke s kokosom
Kadar poleti praznujemo bodisi rojstni dan bodisi kaj drugega, je najboljše prizorišče za zabavo domač vrt. Mize takrat slovesneje pogrnemo in nanje zložimo številne slane in sladke prigrizke, ki se ne bodo pokvarili tudi pri tridesetih stopinjah.

Jagodne kocke s kokosom
Za 18 kock
Priprava: 60 minut
Sestavine: 200 g jagod Za biskvit: 200 g zmehčanega masla, 200 g rjavega sladkorja, 1 bio limona (nastrgana lupina), 2 jajci, 4 žlice kokosovih ostružkov, 300 g moke, 1,5 žličke pecilnega praška, 1 žlička vaniljevega ekstrakta, 80 ml mleka. Za posip: 200 g jagod, 2 bio limoni (nastrgana lupina), 100 g sladkorja. Za obliv: 100 g sladkorja v prahu, 3 žlice limoninega soka. Priprava: Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Pekač (dimenzije 18 cm x 32 cm) obložimo s papirjem za peko. Jagode umijemo in narežemo na rezine. Položimo jih na dno pekača. Maslo in rjavi sladkor stepamo, da zmes naraste. Dodamo limonino lupino in med mešanjem obe jajci, potem pa še kokos, moko, pecilni prašek in vaniljo. Prilijemo toliko mleka, da dobimo gladko testo. Prelijemo ga po jagodnih rezinah v pekaču. Jagode, ki jih razporedimo po testu, prav tako prej narežemo na polovičke. Potresemo z limonino lupino in sladkorjem ter pečemo od 25 do 30 minut. Pečen in ohlajen biskvit narežemo na kocke ter oblijemo s prelivom, ki smo ga zamešali iz limoninega soka in sladkorja v prahu.
Objavljeno v reviji Zarja št. 26, 24. 6. 2019.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se