Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Tako pripravljenih testenin najbrž še niste jedli!


M. S., Maja
30. 9. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za vse ljubitelje testenin: danes pripravljamo slastne testenine z jagnjetino in jajčevcem.

testenine z jagnjetino in jajčevcem.jpg
Revija Maja
Testenine z jagnjetino in jajčevcem

Testenine z jagnjetino in jajčevcem

Sestavine za 4 osebe:


400 g kratkih testenin
350 g zmlete jagnjetine
1 večji jajčevec
1 rdeč čili
1 paradižnik
2 stroka česna
1 čebula
4 žlice olivnega olja
250 ml čiste goveje juhe
2 lovorova lista
3 žlice paradižnikovega koncentrata
sol in poper
1 ščep sladkorja
1 žlička mlete sladke paprike
1 žlička posušenega origana
2 žlici svežega sesekljanega peteršilja

Preberite tudi: Pita s figami. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Jajčevec očistimo, narežemo na 2 cm velike kockice, jih posolimo, damo v cedilo in pustimo vsaj 15 minut, da se odcedijo. Paradižnik nasekljamo, čebulo in česen olupimo in na drobno sesekljamo. Čiliju odstranimo semena in ga na drobno zrežemo.

2. V visoki ponvi na dveh žlicah olja najprej prepražimo meso, da se razdrobi, nato ga preložimo na krožnik. Kockice jajčevca osušimo na papirnatih brisačah. V ponev odmerimo dve žlici olja, dodamo kockice jajčevca, mešamo, da se z vseh strani popečejo, dodamo čebulo, ko ta postekleni, pa še česen in čili.

3. Vse še malo popražimo, prilijemo juho, meso damo nazaj v posodo, dodamo lovor in nasekljan paradižnik ter kuhamo 5 minut. Dodamo še paradižnikov koncentrat, sol in poper, sladkor, mleto papriko in origano, premešamo in pokrito kuhamo 15 minut.

4. Medtem ko se omaka kuha, v loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin. Ko voda zavre, jo solimo in vanjo stresemo testenine. Ko so kuhane, vendar pod zobmi še čvrste, jih odcedimo, razdelimo na krožnike, prelijemo z omako in potresemo s peteršiljem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.