Ideja za pomladansko kosilo
Malo drugačen pečeni piščanec in pisana solata.

Pečen piščanec z rožmarinom in limono
- 20 g svežega rožmarina
- 3 žlice masla ali druge maščobe
- 1 strok česna
- 1 limona
- ½ majhnega rdečega čilija
- 1 piščanec, težak približno 1,25 kg
- 4 srednje veliki korenčki
Pečico segrejete na 190 °C.
Strite česen, naribajte limonovo lupinico. Čiliju odstranite semena in ga nasekljajte, prav tako nasekljajte polovico rožmarina. Vse skupaj zmešajte s polovico maščobe.
Previdno dvignite kožo piščanca in meso na obeh straneh premažite z mešanico. Preostalo maščobo namažite po zunanji površini piščanca. Piščanca nadevajte z limono, ki ste ji prej naribali lupinico - limono razpolovite ali razrežite na četrtine.
Piščanca skupaj z očiščenim korenjem položite na rešetko, postavljeno v srednje velik pekač. Meso začinite in posipajte s preostalim rožmarinom.
Piščanca pecite 1 uro in 10 minut oziroma tako dolgo, da so njegovi sokovi bistri (ne krvavi), ko zabodete v meso.
Ko je pečen, piščanca vzemite iz pečice in ga pustite 10 minut počivati, preden ga razrežete. Postrezite ga na pladnju s korenjem in skodelico sokov, ki so se nabrali pri peki.

Pomladanska solata s trobenticami in regratom
- Eno veliko pest cvetov trobentic
- motovilec, regrat, lahko tudi katerokoli drugo solato
- korenje
- kis ali limono
- bučno olje
- sol
- česen (po želji)
Trobentice, regrat, motovilec in ostalo zelenjavo dobro operite in nekoliko osušite. Korenček olupite in nastrgajte, česen nasekljajte. Pripravite kot običajno solato.
POMEMBNO: Pri nabiranju trobentic odtrgajte pri vsaki trobentici le nekaj cvetov. Tako ji boste omogočili nadaljnje razmnoževanje in ohranili njeno izjemno lepoto.

Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
