Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Francoska čebulna juha


Maja Poljšak, Maja
24. 2. 2017, 08.42
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:02
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

francoska cebulna juha.jpg

Sestavine za 4 osebe:

  • 400 g čebule
  • 40 g masla
  • 100 ml suhega belega vina
  • 800 ml močne čiste goveje juhe
  • sol in poper
  • 100 g naribanega ementalskega sira
  • 1 strok česna
  • 1 žlica olivnega olja
  • 8 rezin bagete
  • 1 žlica na drobno zrezanega drobnjaka

Priprava:

  1. Čebulo olupimo in narežemo na lističe. V posodi stopimo maslo, dodamo čebulo. Mešamo in pražimo, da postekleni in bledo porumeni. Prilijemo juho, zavremo, solimo in popramo po okusu ter kuhamo 30 minut.
  2. Česen olupimo, pretlačimo in zmešamo z olivnim oljem. Rezine bagete namažemo s česnom in jih v pečici zlato popečemo. Juho razdelimo v skledice, v vsako damo po dve rezini bagete, potresemo s sirom in v pečici pod vklopljenim žarom gratiniramo. Nazadnje okrasimo z drobnjakom in takoj postrežemo.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.