© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

File smuča na zelenjavni posteljici z lečo


Revija Maja
6. 10. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Že veste, kaj boste danes kuhali?

file smuca.jpg
Revija Maja
File smuča

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 fileji smuča (po 200 g)
  • 2 limeti
  • sol in poper
  • 80 g masla
  • 3 šalotke
  • 2 mladi čebulici
  • 375 ml čiste zelenjavne Juhe
  • 250 g rdeče leče
  • 250 g dolgozrnatega riža, mešanega z divjim rižem
  • 1 žlička nastrganega ingverja
  • 1 žlica blagega kisa
  • lističi sveže melise za okras
Preberite tudi: Gobe so v jedeh začimba. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

  1. Iz ene limete stisnemo sok, drugo narežemo na koleščke. Fileje smuča umijemo in osušimo na papirnatih brisačah, začinimo s soljo in poprom, pokapljamo z limetinim sokom in damo za najmanj 10 minut v hladilnik.
  2. Šalotko olupimo in sesekljamo, mlado čebulico narežemo na koleščke. V posodi stopimo 20 g masla, dodamo šalotko in popražimo. Ko postekleni, dodamo mlado čebulico, prilijemo juho, dodamo lečo in kuhamo 10 minut. Posebej v slani vodi skuhamo riž.
  3. V ponvi stopimo preostalo maslo, dodamo ingver in ostanek limetinega soka. V ponev damo fileje smuča in jih po vsaki strani pečemo od 3 do 4 minute. Nazadnje lečo po okusu solimo in popramo ter začinimo s kisom. Lečo in riž razdelimo na krožnike, na vrh damo fileje smuča, okrasimo s koleščki limete in lističi melise.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.