Divjačinska jušna osnova na zalogo
Da ne bomo vedno segali po kocki.

Rižote, omake in druge jedi so okusnejše, če jih zalivamo z jušno osnovo. Da ne bomo vedno segali po kocki, si juho na zalogo lahko skuhamo sami in shranimo v steklenih kozarcih ali v zamrzovalniku. Če imamo pri roki kosti divjačine, jo pripravimo po naslednjem receptu.
Za 1,6 l jušne osnove potrebujemo:
1,2 kg kosti (divjačinskih)
3 čebule
250 g gomoljne zelene
1 korenček
2 žlici olja
1 žlica paradižnikove mezge
200 ml rdečega vina
2 lovorova lista
1 žlička pimenta
timijan
10 g posušenih gob
Priprava:
1. Pečico segrejemo na 220 stopinj. Kosti položimo v pekač in jih v pečici 20 minut pražimo. Vmes večkrat obrnemo. Zalijemo z 200 ml vode in pražimo še 5 minut.
2. Medtem očistimo zelenjavo, ostrgamo in olupimo ter jo narežemo na kocke. Popražimo jih na vročem olju in dodamo mezgo.
3. Kosti preložimo z omako v posodo in zalijemo z vinom. Na štedilniku kuhljamo 2 minuti. Zalijemo z 2,5 l vode in kuhamo eno uro. Peno, ki se naredi na vrhu, poberemo s penovko in zavržemo.
4. Dodamo lovor, piment, timijan, gobe in kuhamo še eno uro. Precedimo skozi bombažno gazo ali gosto cedilo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se