© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Da ne bodo vedno le kuhane ali pečene!


M. S., Maja
9. 2. 2018, 15.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Danes pripravljamo ocvrte hrenovke. Za tako pripravljene potrebujete manj kot pol ure!

ocvrtki.jpg
Revija Maja

Ocvrte hrenovke

25 min
496 kalorij

Sestavine za 4 osebe:
400 g hrenovk
1 jajce
60 g moke
2 žlici kokosove maščobe

Za belo pomako:


50 g jogurta
25 g sira feta
1 žlica majoneze
1 šopek drobnjaka
1 strok česna
morska sol, poper

Za rdečo pomako:
3 zreli paradižniki
1 vejica rožmarina
1 žlica majoneze
1 žlička medu
1 žlička rdečih poprovih zrn
morska sol, poper

Priprava:

1. Hrenovke narežemo na palčke in jih povlečemo skozi moko in potem v razžvrkljano jajce. Ocvremo na vroči kokosovi maščobi in ponudimo z belo in rdečo pomako.

2. Za belo pomako sesekljamo drobnjak. Feto razdrobimo z vilicami, solimo, popramo. Česen olupimo in pretlačimo. Zmešamo vse sestavine.

3. Za rdečo omako paradižnike na hitro potopimo v vrelo vodo in olupimo. V mikserju ukašimo paradižnik, majonezo, med, osmukan rožmarin in rdeči poper. Solimo, popramo.

Preberite tudi: Slastni krofi malo drugače. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.