Čokoladni razpokančki v 9. korakih
Raztopili se vam bodo v ustih.

Sestavine:
210 gramov ostre moke
55 gramov masla
ščepec soli
1/2 vrečke pecilnega praška
1 vanijev sladkor z burbonsko vaniljo (lahko tudi navadnega)
2 jajci (celi)
230 gramov čokolade za kuhanje
80 gramov sladkorja v prahu
Korak 1: Čokolado nalomite na manjše koščke in jo skupaj z maslom stopite nad paro. Posoda, v kateri topite čokolato, naj se ne dotika vrele vode. Ohladite do mlačnega.
Korak 2: Medtem, ko se čokolada in maslo ohlajata, razžvrkljajte jajci skupaj z vanilijevim sladkorjem, sladkorjem v prahu in ščepcem soli.
Korak 3: Stopljeno čokolado dodajte razžvrkljanim jajcem.
Korak 4: Zmesi postopoma dodajajte moko, v katero ste vmešali pecilni prašek. Vse skupaj dobro premešajte.
Korak 5: Maso za vsaj 4 do 5 ur postavite v hladilnik.
Korak 6: Pečico segrejte na 180 stopinj.
Korak 7: Ohlajeno maso vzemite iz hladilnika in jo z dlanmi oblikujte v kroglice v velikosti oreha. Te povaljajte v sladkorju v prahu, ki mora dobro prekriti kroglico.
Korak 8: Kroglice položite na pekač obložen s peki papirjem. Med njimi naj bo vsaj en centimeter, bolje pa dva, prostora, saj bodo med peko narasle.
Korak 9: Pekač položite v segreto pečico in jih pecite približno 10 minut. Ko jih boste vzeli iz pečice, morajo biti čokoladni razpokančki še mehki, strdili se bodo na zraku med ohlajevanjem.
Bonus nasveti:
Če se vam masa za razpokančke zdi preveč tekoča, ne skrbite. V hladilniku se bo strdila.
Da bodo lepše razpokali, pekač z oblikovani kroglicami za nekaj minut postavite na hladno - v hladilnik, zdaj, ko je zunaj mrzlo, pa lahko tudi na okensko polico ali balkon.
Čokoladni razpokančki bodo odlični, če boste uporabili čokolado, ki vsebuje kandirano pomarančo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se