Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Okusno

Chef Boštjan


dolenjski-list
Renata Mikec Foto: Robert Kokol/Foto Asja
11. 1. 2024, 00.00
Posodobljeno
29. 03. 2024 · 13:38
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

bostjan_rakar.jpg

##IMAGE-3686579##

Na fotografiji je 47-letni chef in sommelier Boštjan Rakar, ki je iz družinske podeželske gostilne z ženo Tatjano ustvaril vrhunsko restavracijo, kljub temu pa obdržal bistvo dolenjskega podeželja. Prefinjeno domačnost so na krožnikih Gostilne Rakar ponujali že njegovi starši, ki so v Gorenjih Ponikvah pred 30 leti zgradili gostilno in kasneje še mini hotel. Osnovne sestavine jedi so vedno dolenjske, vinska karta pa velja za eno najboljših pri nas. Chef Boštjan je zelo ponosen na članstvo v kulinaričnem združenju JRE (Jeunes Restaurateurs d’Europe), vsakič znova se razveseli visokih ocen kulinaričnih kritikov in seveda zadovoljnih gostov. Pravi, da so z ženo in s tremi otroki skoraj popolna družina, ki živi za gostinstvo. »Potrebovali bi samo še osmi dan v tednu in vse bi bilo super,« pravi Boštjan, ki v svojem delu neizmerno uživa in na različnih kulinaričnih akademijah znanje prenaša tudi na mlajše generacije.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.