Pripravite slastne piščančje krače s krompirjem!
Danes pustimo žar na vrtu, da se ohladi, in spet prižgimo pečico. V njej bomo pripravili rahlo pikantne piščančje krače, v istem pekaču pa še mladi krompir.

Piščančje krače s krompirjem
Osebe: 4
Pečenje: 1 ura
Sestavine:
1 rdeč čili
3 žlice paradižnikove mezge
3 žlice oljčnega olja
3 stroki česna
8 piščančjih stegen brez kože
500 g novega krompirja
4 vejice timijana
140 g na kockice narezane pancete (ali šunke)
400 g češnjevih paradižnikov
Priprava:
1. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Izberemo dovolj velik pekač, da lahko vanj zložimo piščančja stegna in krompir v enojni plasti. Čili prerežemo, izpraskamo semena in zavržemo pecelj. Narežemo ga, damo v sekljalnik, dodamo paradižnikovo mezgo, oljčno olje in olupljene stroke česna. Sesekljamo v gladko pasto.
2. S pasto premažemo piščančja stegna z vseh strani. Piščančja stegna in skrtačene mlade krompirje damo v pekač, popramo in solimo, nato pa vse temeljito premešamo z rokami. Dodamo vejice timijana in pekač za 30 minut postavimo v pečico.
3. Po 30 minutah dodamo na kockice narezano panceto in pečemo še 15 minut. Nato dodamo češnjeve paradižnike in pečemo vse skupaj dodatnih 15 minut, da se paradižniki zmehčajo, piščančja stegna pa prepečejo.
Preberite tudi: Sveže pomladanske rižote. Kliknite TUKAJ!
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se