Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Hrenovke v slastnem burgerju


Mateja Bevk
7. 2. 2018, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Hrenovke so velikokrat hitra rešitev za kosilo ali večerjo, ko ni ne časa ne volje za pripravo zahtevnejše jedi. Da ne bodo vedno le kuhane ali pečene, vam ponujamo recept za hrenovke, kot jih morda še niste jedli.

burger.jpg
Revija Maja

Burger

Sestavine za 4 osebe:

400 g hrenovk
4 sezamove štručke
200 g mareličnega čatnija
4 marelice
100 g oreščkov makadamije
1 rdeča čebula
1 rumena paprika
1 rdeča paprika
1 glava ledenke
1 žlička paradižnikove mezge
1 žlica majoneze
1 žlica sončničnega olja
1 žlička karija
sol, poper
1/2 šopka koriandra

Priprava:

1. Hrenovke narežemo na rezine in jih popečemo na vročem olju. Bombetke razpolovimo in jih prav tako popečemo na obeh notranjih straneh.

2. Čebulo olupimo. Paprikama odstranimo semena in narežemo na obročke. Marelice narežemo na koščke in zmešamo s čatnijem. Solimo, popramo.

3. V električnem mešalniku ukašimo v gosto pasto oreščke makadamije, čebulo, koriander, mezgo, majonezo in kari. Solimo, popramo.

4. Spodnjo stran bombetke namažemo s čatnijem, obložimo vsako s štirimi rezinami hrenovke, solatnimi listi in obročki obeh paprik. Namažemo s pasto in pokrijemo s solatnim listom. Pokrijemo z drugo polovico bombetke in ponudimo.

Preberite tudi: Ta teden kuhamo z novinarjem Janezom Usenikom. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.