© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Bubkina kuhja letos z vrhunsko zasedbo


lokalno
A. Ž.
26. 5. 2017, 11.20
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_ztiskovka_bubka1__1_.jpg
_ztiskovka_bubka1.jpg

Bubkina odprta kuhja in kleti, ki bo to soboto, 27. maja, že tretjič, bo tokrat pod eno streho zbrala vidna imena v slovenski kulinarični sredini. Vrhunski kulinarični dogodek so pred dnevi predstavili na novinarski konferenci.

Kot je povedal organizator Gianni Kostevc, bodo na Bubkini kuhji kuhali: svetovni prvak v kuhanju testenin Jure Tomič – Debeluh, Janez Bratovž iz ljubljanske restravracije JB, ki spada med 100 najboljših restravracij na svetu, uvrščen pa je tudi na deseto mesto najboljših restavracij v Evropi, za lokalne pristne okuse pa bo poskrbel Matija Vimpolšek iz Brežic.Vrhunska hrana bo imela tudi vrhunsko vinsko spremljavo. To so Valter Sirk, Stojan Ščurek in Tomaž Prinčič iz Goriških Brd, Bizeljsko - Sremiški vinorodni okoliš pa bosta zastopala Marjan Kelhar - Keltis Vinarstvo iz Vrhovnice in Vinska klet Lipej iz Dečnega sela. Kostevc je še povedal, da bo prireditev od 12. ure dalje potekala ne glede na vreme pod velikim šotorom. Moderator dogodka bo Miha Deželak. V prihodnosti načrtujejo, da ta dogodek postane največja kulčinarična prireditev v Posavju.

Marjan Kelhar, ki že leta skrbi za vinski opus Keltis,  je poudaril, da so takšni dogodki lokalnim vinogradnikom pisani na kožo. “To je v našem okolju  čudež. Ko samo pomislim na vse ostale, ki imajo boljše pogoje, pa se takšnih dogodkov ne upajo izpeljati. Vaša podpora je tu zelo na mestu, za vse, ki se dnevno trudimo narediti čimboljša vina in za to smo hvaležni, ” pravi Kelhar, ki se bo na dogodku predstavil tudi z modnim hitom med vini - oranžna organska vina.

Matija iz Turistične kmetije Vimpolšek je dejal da so se iz navadne kmetije razvili v turistično kmetijo, klasično hrano pa so preuredili v malce bolj napredno. Na kmetiji so najbolj ponosni na to, da lahko res čisto skoraj vse pridelajo doma na lastni kmetiji. “Vesel sem da so nas povabili v to zgodbo, ki se odvija v Bubki, da lahko pokažemo kaj znamo, kako se dela po domače.”

Tomaža Lipej, mladi vinar iz Dečnega sela, je povedal, da bodo Vina Lipej na  tem dogodku  sicer najmlajša, ampak se bodo potrudili da se postavijo ob bok največjim imenom v slovenskem vinogradništvu. Le na tak način se lahko učiš in postaneš boljši, ”je še dodal Lipej.

Po besedah organizatorja Giannija Kostevca naj bi letos, glede na kulinarične trende, dogodek obiskalo rekordno število obiskovalcev. Zvečer bo nastopil še D’Palinka Band, ki bo poskrbel, da se bo kulinarična zabava razvila pozno v noč.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.