Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Brez mesa: slastna bučna krema s solato


M. S.
4. 2. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Lahka jed, ki nam bodo pomagale, da se čim prej vrnemo na staro težo, bo najbolj teknila ljubiteljem buč. Danes kuhamo brez mesa.

bučna krema na solati.jpg
Revija Maja

Bučna krema s solato

Sestavine za 4 osebe:

Za bučno kremo:


500 g buče hokaido
20 g ingverja
1 feferon
20 g margarine
1 bio limeta
sol, kajenski poper
100 ml vode
2 jajci
1 rumenjak
150 ml sojine smetane za kuhanje

Za solato:
150 g motovilca
150 g rdečega radiča
75 g orehov
4 žlice limetinega soka
4 žlice pomarančnega soka
2 žlički javorjevega sirupa
4 žlice mandljevega olja
sol, kajenski poper
kreša

Priprava:

1. Buči odstranimo semena in odmerimo 300 g mesa. Narežemo ga na 3 cm velike koščke. Ingver olupimo in nastrgamo. Feferonu odstranimo semena in ga narežemo. Pečico segrejemo na 200 stopinj.

2. Segrejemo margarino in na njej podušimo koščke buč. Limeto umijemo z vročo vodo in nastrgamo lupino. Dodamo buči, solimo, potresemo s kajenskim poprom. Zalijemo z vodo in dušimo v pokriti posodi 15 minut.

3. Bučo vzamemo iz posode in ukašimo. Ko se pire ohladi, dodamo jajci, rumenjak in smetano.

4. Maso vlijemo v namaščene manjše modele (prostornine 175 ml) in modele položimo v večji pekač. Pekač zalijemo z vrelo vodo, da modeli stojijo 2/3 v vodi, in v pečici segrevamo 25 minut.

5. Medtem umijemo in otrebimo solato. Orehe sesekljamo in popražimo v ponvi brez maščobe. V preliv zmešamo limetin sok, pomarančni sok, javorjev sirup, olje, sol in kajenski poper.

6. Bučno kremo previdno zvrnemo iz modelov in ponudimo s solato. Potresemo z orehi in krešo.

Preberite tudi: Za prste obliznit': sladki kruh s kokosom. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.