Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

To je slasten prigrizek s paradižnikom in pinjolami


Vera Simončič, Majin božič
24. 12. 2018, 11.01
Posodobljeno
25. 12. 2018 · 08:12
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za vas smo pripravili recept za slastna ušesca s sušenimi paradižniki in pinjolami.

usesca.jpeg
Majin božič
Ušesca

Ušesca s sušenimi paradižniki in pinjolami

Za 8 oseb


25 g sušenih paradižnikov
100 g sira feta
2 žlici naribanega parmezana
70 g pinjol
1 žlička limonine lupinice
1 zavitek razvaljanega listnatega testa
1 žlica oljčnega olja
120 ml pesta

Pečico segrejte na 200°C. Pekač obložite s papirjem za peko. Paradižnike prelijte z vodo in jih pustite stati 15 minut, da se napnejo. Nato jih odcedite in sesekljajte. Pinjole na suho prepražite v ponvi, da zadišijo. V skledi zmešajte paradižnik, sir, pinjole in limonino lupinico.

Listnato testo premažite z oljčnim oljem, pestom in na koncu s paradižnikovim nadevom. Testo po daljših dveh stranicah zvijte proti sredini. Nato ga narežite na 1 cm debele rezine. Rezine položite na pekač in jih pecite 10 minut.
Nato jih obrnite in pecite še od 4 do 5 minut oz. do zlato rjave barve.

Objavljeno v reviji Majin božič, 21. 11. 2018.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.