Čas branja
1 min.
Bogata mesno-zelenjavna pita
Maja Poljšak, Maja
14. 6. 2017, 15.03
Posodobljeno
Okusna pita polna zelenjave in mesa.

Sestavine za 8 kosov:
- 300 g mlete govedine
- 100 g brokolija
- 1 korenček
- 1 manjša rdeča paprika
- 1 kolerabica
- 1 žlica olja
- 100 g kisle smetane
- 150 g lahkega jogurta
- 2 jajci za nadev in 1 za testo
- 1 žlica škroba
- 40 g nastrganega parmezana
- 1 ščep popra
- 1 ščep mlete paprike
- 1 noževa konica muškatnega oreščka
- 250 g polnozrnate moke
- 1/2 žličke pecilnega praška
- 1 žlička zeliščne soli
- 125 g masla ali margarine
Priprava:
- Najprej pekač namažemo z maslom in potresemo z moko ter pripravimo testo. Moko pomešamo s pecilnim praškom in zeliščno soljo, dodamo na kockice narezano maslo ali margarino, 1 jajce in 2 žlici vode ter vse hitro zgnetemo v testo.
- Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Testo na pomokani delovni površini zvaljamo, položimo v pekač in odvečno testo, ki visi čez rob, odrežemo. Testo večkrat prebodemo z vilicami, pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 20 minut.
- Medtem očistimo zelenjavo in jo narežemo na koščke ali rezine. V ponvi na žlici olja prepražimo meso. Ko spremeni barvo in se razdrobi, solimo in popramo, dodamo zelenjavo in pokrito dušimo nekaj minut, da se zelenjava malce zmehča.
- V skledi zmešamo kislo smetano, jogurt, 2 jajci, škrob in parmezan, solimo in popramo ter začinimo z muškatnim oreščkom. Ko se meso in zelenjava malce ohladita, primešamo jajčno zmes, vse stresemo na delno pečeno testo in pečemo še 30 minut.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Prijava
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se