Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

NE za dieto, DA za način razmišljanja


tednik
Senka Dreu
20. 11. 2022, 22.36
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Na Evropskem simpoziju hrane, ki se je nedavno zaključil v Ljubljani, so sodelovali vrhunski svetovni kuharski mojstri, znanstveniki in turistični novinarji.

1668695825_sd-prehrana_zdravega_razuma.png
Arhiv Štajerskega Tednika

Slednji, 29 jih je prišlo iz 15 držav, pišejo pa za najvplivnejše svetovne medije, so se v več skupinah odpravili na študijske obiske po Sloveniji.

Ognili so se Spodnjega Podravja

Ena od skupin jo je mahnila na enodnevno potepanje po Štajerski, a se je Spodnjega Podravja ognila v velikem loku. Po programu so namreč novinarji okušali najboljše celjske in mariborske dobrote, degustirali bučno olje iz Oljarne Kocbek v Svetem Juriju ob Ščavnici, prisluhnili trajnostnima podjetniškima zgodbama Hiše vin Kokol iz Spodnjega Dupleka in Zadruge Jeej iz Maribora, dan pa zaključili z ekstravagantno večerjo pri Davidu Vračku v mariborski restavraciji Mak.

Osrednji del letošnjega simpozija je bila predstavitev manifesta Prehrana zdravega razuma, katerega cilj je izboljšati odnos družbe do prehrane in prehranskih sistemov ter spregovoriti o najrazličnejših popularnih dietah. »Prehrana zdravega razuma ni ekstremna in temelji na principu zdravega razuma, hkrati pa vključuje številne vidike, tudi okoljskega

Preberite več v Štajerskem Tedniku


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.