
NE za dieto, DA za način razmišljanja
Na Evropskem simpoziju hrane, ki se je nedavno zaključil v Ljubljani, so sodelovali vrhunski svetovni kuharski mojstri, znanstveniki in turistični novinarji.

Slednji, 29 jih je prišlo iz 15 držav, pišejo pa za najvplivnejše svetovne medije, so se v več skupinah odpravili na študijske obiske po Sloveniji.
Ognili so se Spodnjega Podravja
Ena od skupin jo je mahnila na enodnevno potepanje po Štajerski, a se je Spodnjega Podravja ognila v velikem loku. Po programu so namreč novinarji okušali najboljše celjske in mariborske dobrote, degustirali bučno olje iz Oljarne Kocbek v Svetem Juriju ob Ščavnici, prisluhnili trajnostnima podjetniškima zgodbama Hiše vin Kokol iz Spodnjega Dupleka in Zadruge Jeej iz Maribora, dan pa zaključili z ekstravagantno večerjo pri Davidu Vračku v mariborski restavraciji Mak.
Osrednji del letošnjega simpozija je bila predstavitev manifesta Prehrana zdravega razuma, katerega cilj je izboljšati odnos družbe do prehrane in prehranskih sistemov ter spregovoriti o najrazličnejših popularnih dietah. »Prehrana zdravega razuma ni ekstremna in temelji na principu zdravega razuma, hkrati pa vključuje številne vidike, tudi okoljskega
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Preberite tudi
Trenutno
10 °C
Jasno
četrtek, 20. 3
Jasno
petek, 21. 3
Delno oblačno
sobota, 22. 3
Deževno
7-dnevni obeti