Dieta, ki deluje: čez vikend dva kilograma manj
Če se bomo jedilnika držali za konec tedna, bomo shujšali do dva kilograma, če pa teden dni, bomo lažji za kar osem kilogramov.

Juhe vsebujejo veliko vitaminov, ne obležijo v želodcu, a kljub temu nasitijo. Vnos kalorij se zmanjša sam po sebi, v enem samem dnevu pa zaužijemo več hranil, kot bi jih s predelano hrano v 14 dneh. Vnetni procesi se hitro zdravijo, z njimi pa izgineva tudi napihnjenost. Presnova preskoči iz prve v četrto prestavo.
Kumarična juha s koprcem in lososom
Sestavine za 1 osebo: 1 žlička kokošje jušne osnove, ¼ velike kumare, 4 vejice koprca, 1 žlička limoninega soka, 2 žlici kisle smetane, sol, poper, nastrgan muškatni orešček ter 30 g dimljenega lososa. Priprava: Zavremo 150 ml vode, vanjo damo jušno kocko. Kumaro operemo in je odrežemo 2 cm. Preostalo kumaro olupimo in narežemo na večje kose. Koprc osmukamo in ga nekaj prihranimo za okrasitev. Kumare in koprc zmeljemo in zmešamo z juho, limoninim sokom in žlico kisle smetane. Solimo, popramo, dodamo muškatni orešček. Za pol ure juho postavimo na hladno. Preostale kumare na drobno zrežemo. Lososa narežemo na trakove. Juho nalijemo v krožnike, na sredino damo nekaj lososa in kislo smetano. Potresemo s koprcem.
Avokadova juha s kozicami
Sestavine za 1 osebo: polovica majhnega zrelega avokada, 1 žlica limetinega soka, 100 ml lahkega mleka, 100 ml pinjenca, sol, poper, 1 žlička olja, 3 kozice, polovica rdečega feferona in 3 vejice mete. Priprava: Avokado olupimo in meso zrežemo. Pokapljamo ga z limetinim sokom. Dodamo mleko in pinjenec ter vse ukašimo. Solimo, popramo. Za eno uro postavimo na hladno. Olje segrejemo v ponvi in popečemo kozice. Feferon na tanko narežemo. Meto sesekljamo. Pol je dodamo juhi in še enkrat ukašimo. V juho damo kozice ter potresemo s feferonom in meto.
Juha s papriko in ingverjem
Sestavine za 1 osebo: 1 šalotka, pol stroka česna, 10 g ingverja (korenine), 1,5 rdeče paprike, 1 žlička olivnega olja, rdeča paprika v prahu, sol, poper, 250 ml zelenjavne juhe, 1 vejica peteršilja ter 1 žlica kisle smetane. Priprava: Šalotko, česen in ingver olupimo in sesekljamo. Papriko narežemo na četrtine, olupimo, odstranimo semena in narežemo na večje kose. V ponvi segrejemo olje in 5 minut dušimo šalotko, česen, ingver, papriko. Potresemo s papriko v prahu. Solimo, popramo. Zalijemo z juho in 12 minut kuhljamo. Peteršilj sesekljamo. Juho ukašimo, in ko se ohladi, jo še za 45 minut postavimo v hladilnik. Solimo, popramo in že v krožniku dodamo kislo smetano ter potresemo s peteršiljem.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se