
Jesenski lepotni namig: Bučna maska za sijočo polt

Boste za noč čarovnic rezljali buče? Iz mesa, ki ga boste izdolbli, lahko seveda pripravite okusno jed, za vas pa imamo tudi domiseln recept, s katerim boste osvežili svojo polt. Ste že slišali za dišečo obrazno masko iz bučnega pireja?
Priprava je preprosta, učinki pa vas bodo navdušili.
Buče niso le okusen obrok, uporabne so namreč tudi v kozmetične namene. Pravzaprav lahko iz njihovega mesa pripravite fantastično vitaminsko masko, ki bo vašo kožo obilno nahranila in navlažila ter poskrbela, da bo polt sveža in čudovito mehka.
Priprava bučne maske je sila preprosta, ena izmed možnosti je namreč, da uporabite meso buče, ki ga dobro pretlačite z vilico, dodate obilno žlico medu, nato pa zmes za dobrih 15 minut nanesete na obraz.
Če želite povečati učinek ali pa imate težave z mastno in aknasto kožo, pa lahko bučnemu pireju dodate še obilno žlico jabolčnega kisa. V kolikor bo zmes preredka, dodajte maski jajce - slednje bo sestavine med seboj povezalo, ob enem pa bo kožo nahranilo s proteini in minerali.
Še en recept
Za dve maski potrebujemo četrt skodelice bučnega pireja, ki ga zmešamo z eno jedilno žlico mandljeve moke, pol čajne žličke mletega cimeta ter po četrt žličke mletega ingverja in muškatnega oreška. Paziti moramo, da mandlje zmeljemo res na drobno, vse do moke, sicer nam lahko preveliki koščki odrgnejo kožo. Masko nanesemo na očiščen obraz in pustimo delovati od 15 do 20 minut, nato jo speremo z mlačno vodo, obraz obrišemo z mehko brisačo in nanesemo vlažilno kremo. Preostanek maske lahko hranimo v hladilniku in porabimo v nekaj dneh, lahko pa na dišeče bučno razvajanje obraza povabimo prijateljico.
Preberite tudi
Trenutno
10 °C
Delno oblačno
torek, 11. 3
Deževno
sreda, 12. 3
Deževno
četrtek, 13. 3
Oblačno
7-dnevni obeti