Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Tradicionalna peka perutnic pred prvomajskimi prazniki


Mojca Zemljarič
30. 4. 2024, 04.34
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Na trgu pred hajdinsko občinsko stavbo je v petek, 19. aprila, dišalo po pečenih perutnicah. Osem vaških odborov jih je pripravljajo vsak na svoj način. Kletarji so priskrbeli dobro vinsko kapljico, občani pa prišli na okusno malico.

1714055719_mz_peka_perutnic.jpg
Arhiv Štajerskega Tednika

Dogajanje na trgu pred občino je bilo zelo živahno. Predstavniki vaških odborov so na osmih stojnicah pekli in cvrli perutnice, vsak po svoji recepturi. Zlato pečene ali ocvrte so šle še kako v tek vsem, ki so prišli dobrote poskusit. Poleg perutnic so postregli še različne solate in dodatke, tako da je bila malica zares okusna. Perutnice, ki jih na Hajdini tradicionalno pečejo v aprilu, nabavi občina. In to ne majhne količine, ampak 200 kilogramov – 25 kilogramov na vsak vaški odbor, ki pa jih je osem. „Po vaseh naše občine so med prvomajskimi prazniki kresovanja, postavitve prvomajskih dreves in različna športno-družabna srečanja. Na občini smo se odločili, da dober teden pred tem, ko so praznovanja po vaseh, organiziramo skupno občinsko druženje.

Preberite več v Štajerskem Tedniku


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.