
Koliko bodo stali meniji na Tednu restavracij
Odvije se le dvakrat letno, spomladi in jeseni. V tistih dneh oči žarijo sladokuscem, roke pa si manejo lastniki restavracij.

Govora je o Tednu restavracij, ki se bo odvil med 21. in 30. marcem. V tem tednu so v več kot 100 vrhunskih slovenskih restavracijah, tudi tistih, ki so nagrajene z Michelinovimi zvezdicami, na voljo posebni degustacijski meniji, zaradi velikega navala pa je modro poskrbeti za rezervacijo. Te so že odprte.
Danes bo v luči prihajajočega gurmanskega tedna ob 10. uri potekala novinarska konferenca, ki se je bo udeležila generalna direktorica direktorata za hrano in ribištvo na kmetijskem ministrstvu Ana Le Marechal Kolar. Za kulinarično ustvarjanje bodo poskrbeli tri chefi, ambasadorji oznake Izbrana kakovost Slovenija.
Kot nekateri že dobro vedo, je teden restavracij odlična priložnost za spoznanje čarov slovenske kulinarike po razmeroma dostopni ceni. Tokrat bo poudarek na sezonskih in na kakovostnih slovenskih sestavinah, še posebej tistih, ki nosijo znak »izbrana kakovost – Slovenija«. Gre za slovensko goveje in perutninsko meso, mleko in mlečne izdelke ter sadje in zelenjavo.
Pa cene? Za osnovni meni bo treba odšteti 25 evrov, za menije v restavracijah z dvema srčkoma 28 evrov, za restavracije s tremi srčki 32 evrov in za vrhunske restavracije s štirimi srčki 36 evrov.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Trenutno
-2 °C
Jasno
četrtek, 20. 3
Jasno
petek, 21. 3
Delno oblačno
sobota, 22. 3
Deževno
7-dnevni obeti