
FOTO: Zakuhali smo piščančji ajmoht s cvičkom in zelje s krompirjem
Da na OŠ Drska znajo dobro kuhati, so že večkrat dokazali. Pa ne le njihove kuharice ...

OŠ Drska že od začetka, to je 14 let, sodeluje v projektu Kuhnapato. V sredo, 12. 3. 2025, so se predstavniki učencev 3. in 6. razreda udeležili predstavitve slovenskih šol v kuhanju enolončnic. Kuhali smo v nakupovalnem centru Citypark v Ljubljani. S kuhanjem smo sodelovali pri obujanju slovenske kulinarične dediščine. Dogodek je bil tekmovalno – promocijskega značaja, z namenom spodbuditi otroke k dolgoročnemu pomnjenju veščin in okusov ter navdušiti slovensko javnost za pripravo tradicionalnih enolončnic.
Naši učenci so pripravljali piščančji ajmoht s cvičkom in zelje s krompirjem. Strokovna komisija v sestavi: Zala Pungeršič, Špela Ankele in Živan Jovanović je izbrala štiri jedi, ki bodo v aprilu vsak teden zasedle posebno mesto na meniju Restavracij Interspar po vsej Sloveniji. Naša nagrajena jed, ajmoht s cvičkom bo prva na vrsti. Kuhala se bo med 21.04. – 03.05.2025.

Čestitamo kuharskim mojstrom OŠ Drska, ki so bili najmlajši prejemniki zlatega priznanja in dokazali, da dobro poznajo dolenjske jedi, imajo dobrokuharsko znanje, veščine, dobro voljo in so zato zelo uspešni.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Preberite tudi
Najbolj brano
Trenutno
4 °C
Jasno
sreda, 19. 3
Jasno
četrtek, 20. 3
Jasno
petek, 21. 3
Delno oblačno
7-dnevni obeti