Enak zajtrk za 260.000 otrok
Sedem let zapored je jedilnik zajtrka v vseh slovenskih vrtcih in osnovnih šolah enak. Tretji petek v novembru namreč poteka projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, ki sovpada z dnevom slovenske hrane. Vse, kar je bilo na petkovem jedilniku, je bilo domačega porekla; otroci v vrtcih in učenci v osnovnih šolah so zajtrkovali črn kruh, med, jabolko, mleko in maslo.

Dan slovenske hrane, ki ga je Vlada RS razglasila leta 2012, poteka vsak tretji petek v novembru, letos so ga tako obeležili 17. novembra. Letos je namenjen usmerjanju in osveščanju javnih zavodov o pomenu nabave lokalno pridelane hrane, s čimer bodo zagotovljene številne koristi: kakovostna in varna hrana za otroke ter spodbuda za pridelovalce.
Sočasno s tem poteka tudi sedmi Tradicionalni slovenski zajtrk, ko imajo otroci v osnovnih šolah in vrtcih zajtrk z živili iz lokalnega okolja. Pobudnica tega projekta je Čebelarska zveza Slovenije, ki je pravzaprav pred 11 leti začela z „medenim zajtrkom.
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se