© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kulinarika / stran 326

skrivnosti-in-carobnosti-peke-kruha-z-drozmi-xz-150_1115x560_acf_cropped.jpg

Skrivnosti in čarobnosti peke kruha z drožmi

Kako spečemo kruh brez kocke kvasa? Lahko uporabimo sodo bikarbono, pecilni prašek, vinski kamen ali pa celo pivo. Če nam nobena od teh možnosti ni všeč, naredimo kruh v sodelovanju z naravo. Narava ima več imen – droži, starter, domači kvas, kisli nastavek, kislo testo, divji kvas. Beseda, ki opiše vodo, moko in vse divje, kar se zgodi med njima. Se sliši kot misija nemogoče ali znanstvena fantastika, kajne? Pa ni, peka z drožmi je zelo enostavna, tako kot so enostavne le tri osnovne sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo nadvse okusnega kruha in drugih dobrot – moka, voda in sol.

Nataša Đurić
1. 2. 2017

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.