© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kulinarika / stran 308

creme-fraiche_558x620_acf_cropped.jpg

Crème fraîche

V: Včasih recepti zahtevajo crème fraîche, ki je nimam vedno pri roki. Ali jo lahko nadomestim s kislo smetano?

uredništvo
18. 2. 2018
valjanje-in-izrezovanje-piskotov_558x620_acf_cropped.jpg

Valjanje in izrezovanje piškotov

V: Čeprav pri peki piškotov natančno upoštevam recept, se mi pogosto zgodi, da je testo lepljivo in se pri valjanju prijema na delovno površino. Kako naj se temu izognem?

uredništvo
18. 2. 2018
potica-ne-uspe_558x620_acf_cropped.jpg

Potica ne uspe

V: Velikokrat se lotim priprave potice, a žal pogosto neuspešno. Ne morem vam opisati, kako hudo mi je, ko po urah in urah priprav in skrbnega dela iz pečice vzamem potico, ki to ni. Enkrat se sesede, drugič ima ogromne luknje, spet tretjič je sredica lepljiva. Imate kakšen nasvet, da bo potica zagotovo uspela? Prihajajo prazniki in vse bolj me skrbi, kakšno potico bom postavila na mizo ...

uredništvo
18. 2. 2018
domaci-vaniljev-sladkor_558x620_acf_cropped.jpg

Vanilja

V: V receptih poleg vaniljinega sladkorja pogosto zasledim tudi vaniljev strok, aromo, izvleček in esenco, celo pasto. Zanima me, kakšna je razlika med temi vaniljevimi dodatki – tako glede okusa kot uporabe.

uredništvo
18. 2. 2018
filetiranje-agrumov_558x620_acf_cropped.jpg

Filetiranje agrumov

V: Všeč so mi pomaranče v solatah, ne samo sadnih, a me moti bela kožica, ki je ne znam odstraniti. Kako naj jo odstranim od pomarančnega mesa, ne da bi izmaličil krhlje?

uredništvo
18. 2. 2018
nasveti-za-peko-piskotov_558x620_acf_cropped.jpg

Nasveti za peko piškotov

V: Letos bom za praznike pekla piškote. Ker z njimi nimam veliko izkušenj, vas prosim za nekaj nasvetov, na kaj moram paziti, da bodo zagotovo uspeli.

uredništvo
18. 2. 2018
domac-kruh-ki-se-ne-drobi_558x620_acf_cropped.jpg

Domač kruh, ki se ne drobi

V: Jeseni in pozimi, kadar k urimo v peči, v njej pogosto pečem tudi domač kruh. Po navadi pripravim kruh iz polnovredne moke, vendar se na žalost pogosto drobi in je bolj suh od tistega iz bele moke. Kako lahko brez umetnih dodatkov to preprečim?

uredništvo
18. 2. 2018
specimo-kruh-1_558x620_acf_cropped.jpg

Kako pecivo okrasim s semeni?

V: Rada pečem peciva, posuta s semeni, toda vedno znova se mi zgodi, da pristane več semen na papirju kot na pecivu. Kako naj se temu izognem?

uredništvo
17. 2. 2018
donko

Kitajci vstopili v leto psa

16. februar je dan, ko po kitajskem horoskopu zavlada zemeljski pes, ki bo 5. februarja 2019 svojo žezlo in krono predal prašiču.

S. N. Č. Novice Svet24
16. 2. 2018, 16.01
astrologija, astrološki, znaki, horoskop

Tedenski horoskop: Počakajte z novimi izzivi!

Obdobje se začne dan po Sončnem mrku, katerega vpliv bomo čutili vse do poletja. Napetost mlaja se bo začela počasi umirjati, še vedno pa bomo do približno 21.2. čutili energijsko izčrpajoč aspekt med Marsom in Neptunom.

Rudica Kovačič Ahlin, astrologinja
16. 2. 2018, 13.00

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.