Recept: Dišeča jabočna pita z mandlji
V.M. / C.R.
19. 10. 2024, 13.00
Ste za jabolčno pito? Mmmmmm, nam se že cedijo sline! Za vas imamo preprost recept za pripravo hrustljave sladice. Naj zadiši v kuhinji!

Thinkstock Photos
KAJ POTREBUJEMO?
Sestavine za testo:
- 120 gramov bele moke,
- 20 gramov sladkorja,
- 50 gramov masla,
- 1 rumenjak,
- ščep soli,
- 1 žlico vode.
Sestavine za nadev:
- 4 jabolka,
- 2 žlici sladkorja,
- cimet,
- 30 gramov mandljev,
- kislo smetano.

dreamstime
Navodila za pripravo
- V posodi moko, maslo, sol, sladkor, rumenjak in žlico vode dobro premešamo in pregnetemo.
- Testo oblikujemo v kepo in postavimo na hladno za dvajset minut.
- Jabolka olupimo, naribamo ter jim dodamo pol žličke cimeta, sladkor, kislo smetano in mandlje.
- Ohlajeno testo razvaljamo in z njim obložimo z maslom namaščen model za pite.
- Testo na več mestih preluknjamo z vilicami. Jabolčno maso nanesemo na testo in pečemo trideset minut na 180 stopinjah Celzija.
Pa dober tek!
E-novice · Njena
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Prijava
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se