Najnovejše

3. 9. 2024

21:48

·
torek, 3. september 2024
teš 6, termoelektrarna šoštanj
Porazno finančno stanje

Teš lani s skoraj 46 milijonov evrov čiste izgube

Termoelektrarna Šoštanj (Teš) iz skupine HSE je lani zabeležila 45,9 milijona evrov čiste izgube. Finančno stanje družbe, ki je lani zaposlovala nekaj več kot 300 ljudi, je slabo, brez ukrepanja države bi se po besedah ministra za okolje, podnebje in energijo Bojana Kumra prihodnje leto zanjo začel stečajni postopek.

21:25

·
torek, 3. september 2024
janko bukovec, kočija, konj
23. belokranjska razstava konj

Pri Glavanovih še vedno orjejo in »šlajsajo« les, žal pa je danes vse manj mlajših konjarjev

Praznik belokranjske tradicije in ljubezni do živali je posvečen tudi konjem. Pri Glavanovih še vedno orjejo in »šlajsajo« les, žal pa je v današnjem času vse manj mlajših konjarjev. Tokrat je bila najlepša Bukovčeva kočija.

21:01

·
torek, 3. september 2024
telekom slovenije t2 t-2 oddajnik tony
Hitrost

Telekom Slovenije lahko v svoje optično omrežje vključi dodatnih 250.000 gospodinjstev po vsej Sloveniji

Telekom Slovenije lahko v svoje optično omrežje vključi dodatnih 250.000 gospodinjstev tako v urbanih središčih kot na ruralnih območjih. Ključne prednosti optičnih povezav so zanesljivost, varnost, visoke hitrosti interneta, boljša kakovost slike in zvoka, manjša zakasnitev.

20:40

·
torek, 3. september 2024
Tomaž Vesel
"Sporna" spolna uravnoteženost

Vesel ostaja edini kandidat za evropskega komisarja, koalicija mimo želja von der Leyen

Koalicijski partnerji so danes izrazili enotnost glede kandidature Tomaža Vesela za mesto evropskega komisarja. Slovenija tako kot skoraj vse ostale članice EU ni ustregla pozivom predsednice Evropske komisije Ursula von der Leyen za spolno uravnoteženost v novi sestavi komisije.

20:19

·
torek, 3. september 2024
split
Trije hudo opečeni

Video: Voznik trčil v Petrolovo bencinsko črpalko, v eksploziji ena smrtna žrtev

V eksploziji je ena oseba izgubila življenje, trije pa so zaradi opeklin končali v bolnišnici.

20:02

·
torek, 3. september 2024
profimedia-0864182119
Hrvaško Zagorje

Mesar obsojen, ker je piščance prodajal po višji ceni, kot jo je določila vlada

Na sodišču se je možakar branil, da je moral po sklepu vlade celega piščanca pridajati po nižji ceni od nabavne ...

20:02

·
torek, 3. september 2024
turčija klub žalovanje
Združljivo z NATO?

Turčija zaprosila za včlanitev v Brics

Turčija je vložila prošnjo za članstvo v skupini največjih gospodarstev v vzponu (Brics), so danes sporočili iz Stranke za pravičnost in razvoj (AKP) turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana. Turčija bi ob morebitni pridružitvi Bricsu postala prva članica te skupine, ki je hkrati članica zveze Nato.

19:27

·
torek, 3. september 2024
paraolimpijska reprezentanca
Paraolimpijske igre

Živi Lavrinc zadnje dejanje odneslo medaljo

Slovenska lokostrelka Živa Lavrinc je na paraolimpijskih igrah v Parizu nastope v posamični konkurenci končala v četrtfinalu, potem ko je tesno s 4:6 izgubila dvoboj z Mongolko Demberel Selengee. Slovenski tekmovalki je upe na polfinale odnesel prav zadnji strel, ko je zadela le petico.

19:18

·
torek, 3. september 2024
torbica
Nerodna situacija

Družina dečka, ki je v Italiji našel izgubljeno torbico lastnice znane restavracije, v zahvalo 'kaznovana' z vrtoglavim računom

V Italiji odmeva sramotna zgodba, ki se je to poletje dogodila družini izletnikov v italijanski Rivi del Garda, kjer je 15-letni sin naletel na izgubljeno torbico znamke Louis Vuitton. Deček jo je brez pomisleka, da bi karkoli v njej zadržal zase, odnesel na policijo.

18:44

·
torek, 3. september 2024
profimedia-0904287850
"Hvala za rože"

Ruski osnovnošolci bodo pri novem predmetu lahko rokovali s kalašnikovko

Osnovnošolci v Rusiji imajo od letos nov predmet: Osnove domovinske varnosti in obrambe. Babice so navdušene, v sovjetskih časih so kalašnikovko sestavile v minuti.

18:18

·
torek, 3. september 2024
Primož Roglič
Ni predaje

O'Connor ima pred Rogličem le še par sekund prednosti

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe) se je v 16. etapi dirke po Španiji na vsega pet sekund približal skupnemu vodstvu. Kisovčan je traso od Luanca do jezer Covadonga (181,3 km) sklenil na 11. mestu, a za 58 sekund prehitel vodilnega na dirki Avstralca Bena O'Connorja. Etapa je sicer pripadla Špancu Marcu Solerju.

18:13

·
torek, 3. september 2024
908821_157-jansatrenta2
Pričetek sojenja v Celju

Janša se je zgovarjal v zadevi Trenta; prepričan, da pravnomočne sodbe tudi tokrat ne bo

Na celjskem sodišču se je danes z branjem obtožnice in zagovori le začelo sojenje prvaku SDS Janezu Janši ter soobtoženima, nekdanjemu direktorju Eurogradenj Klemnu Gantarju in nekdanjemu prvemu možu Imosa Branku Kastelicu, za domnevno sporne posle z zemljišči v Trenti. Pred tem so bile zavrnjene zahteve obrambe za izločitev sodnikov porotnikov.

17:32

·
torek, 3. september 2024
fajon
Aktualni izzivi družbe

Fajon: Blejski strateški forum presegel pričakovanja

Zunanja ministrica Tanja Fajon je zadovoljna z izvedbo in izkupičkom tokratnega Blejskega strateškega foruma. Kot je danes dejala na novinarski konferenci ob robu foruma na Bledu, je letošnje srečanje preseglo pričakovanja tudi glede vsebine razprav, ki so se dotikale vseh aktualnih izzivov mednarodne skupnosti.

17:26

·
torek, 3. september 2024
81
81. zaporedoma

Odvija se Beneški filmski festival – poleg dih jemajoče garderobe so največ pozornosti požele roke Angeline Jolie

81. Beneški filmski festival je trenutno v polnem teku, ozirajoč se na garderobo zvezdnikov pa se je že izkazal za enega najbolj glamuroznih in bleščečih v njegovi zgodovini. Marsikoga pa je najbolj presenetil zaskrbljujoč videz rok superzvezdnice Jolie.

17:00

·
torek, 3. september 2024
ledeni čaj kolaž
Zdravje

Doma narejeni ledeni čaji

Nadvse pomembno je, da pri visoki temperaturi spijemo dovolj tekočine. Le redki med nami si pri temperaturah okoli 30 stopinj Celzija zaželijo toplega čaja, toda prav ta napitek hladi telo. Zato smo za vas pripravili recepte za poletne čajne napitke z zdravilnimi zelišči.

16:47

·
torek, 3. september 2024
migranti, primorska, policija
Iz Romunije

S pomočjo slovenske policije razbili mrežo tihotapcev migrantov

V okviru mednarodne operacije, v kateri je sodelovalo več evropskih držav, tudi Slovenija, so preiskovalci v ponedeljek v Romuniji izvedli številne preiskave in aretirali 19 članov kriminalne mreže, ki se je ukvarjala s tihotapljenjem migrantov iz Romunije v Italijo, je danes sporočil Europol.

16:31

·
torek, 3. september 2024
1725356647-27-1725356532971
Predlog zakona

Inštitut 8. marec za brezplačne učbenike in delovne zvezke; za javno in brezplačno šolstvo

Inštitut 8. marec pripravlja predlog zakona, s katerim bi v šolah zagotovili brezplačne učbenike in delovne zvezke, so povedali na novinarski konferenci. Poleg tega so Zagovorniku načela enakosti predlagali, naj preuči, ali ministrstvo za izobraževanje učence diskriminira s tem, ko jim ne zagotavlja povsem brezplačnih dnevov dejavnosti.

16:13

·
torek, 3. september 2024
veseljak, narodne-noše
Zanimivosti

Veseljaki v narodnih nošah

Kamnik bo letošnje leto v drugem septembrskem vikendu za 51. Dneve narodnih noš in oblačilne dediščine ponovno odel živopisne barve rut in oblačil narodnih noš.

16:11

·
torek, 3. september 2024
reševalno vozilo, avtrija, simbolična, splošna
Dva huje poškodovana

Gostinca v Žrelcu med transportom v klet skoraj pokopala nova 800 kilogramska peč

V današnji nesreči v Žrelcu na avstrijskem Koroškem je bil poleg 47-letnega gostinca huje poškodovan tudi 36-letni delavec inštalaterskega podjetja.

16:10

·
torek, 3. september 2024
devica
Mlada luna

Mlaj v devici: Novo obdobje in priložnost za nove začetke

Danes, 3. septembra, nas z neba pozdravlja mlada luna v devici, ki simbolizira začetek novega cikla in nam ponuja priložnost, da odpremo novo poglavje v svojem življenju.

16:04

·
torek, 3. september 2024
neurje
Osveženi september

Ponekod na zahodu Slovenije nalivi s sodro prinesli osvežitev

Zahod države so popoldne osvežile nevihte z nalivi, ponekod pa je padla tudi sodra. Dež je vročinske temperature ponekod že malo znižal, podobno pa bo tudi v prihodnjih dneh.

15:36

·
torek, 3. september 2024
pametna ura
Koristna novost

Končno: pri Telekomu Slovenije bo mogoče uporabljati isto telefonsko številko za več naprav, brez prestavljanja SIM kartice

Pri telekomunikacijskem operaterju Telekomu Slovenija so se v luči vedno večje uporabe nosljivih naprav, kot so pametne ure, odločili za uvedbo enotne telefonske številke. Ne glede na to, kje bo uporabnik imel mobilni telefon, bo lahko klice izvajal prek pametne ure oz. druge mobilne naprave, so pojasnili pri Telekomu Slovenija.

15:17

·
torek, 3. september 2024
JEK2 Vizualizacija
Netransparentni posli

Nevladniki ob težavah Teša svarijo pred enakim scenarijem z Jekom 2

Greenpeace Slovenija je z drugimi civilnodružbenimi organizacijami pred več kot desetletjem glasno opozarjal na vse anomalije v zvezi s projektom Teš 6, so je na sporočilo ministrstva, da pripravljajo interventni zakon za preprečitev stečaja Teša, odzvala ta nevladna organizacija. Ob tem so povlekli vzporednice z načrtovanim projektom Jek 2.

15:11

·
torek, 3. september 2024
Marjana Kolar; Branimir Štrukelj, Miha Gartner
Kader in plače

Šolniki opozarjajo: »Ta kriza orje globoko in tiho«

Šolniki so predstavili zaskrbljujoče stanje v slovenskem šolstvu. Dva izmed več problemov sta prenizke plače in pomanjkanje učiteljev in vzgojiteljev.

15:04

·
torek, 3. september 2024
fabrizio-longo
Tragična smrt

Direktor Audija umrl v Alpah: »Videl sem ga pasti z višine 200 metrov«

Longo je svojo kariero v avtomobilski industriji začel leta 1987 pri Fiatu, napredoval vse do vrha Audija Italija. To soboto je svoje življenje nepričakovano izgubil v gorski nesreči.

14:40

·
torek, 3. september 2024
Tanja Fajon
Parlamentarna jesen

Kakšne bodo zakonodajne spremembe jeseni? Potekajo sestanki

Vodstva koalicijskih strank na današnjem sestanku prečesavajo ključne zakonodajne predloge za jesen. Medtem ko so partnerji enotni, da v vrhu prioritet ostaja reševanje zdravstva, je več razhajanj med vladno ekipo in koalicijsko SD glede predlaganega davčnega svežnja. V SD tako danes pričakujejo dodatna usklajevanja.

14:00

·
torek, 3. september 2024
ATACMS, rakete
Novosibirski znanstvenik

Ruskega znanstvenika zaradi izdaje državne skrivnosti obsodili na 15 let zapora

Sodišče v Moskvi je leta 2022 pridržanega fizika Aleksandra Šipljuka po sojenju za zaprtimi vrati danes zaradi izdaje državnih skrivnosti obsodilo na 15 let zapora v kazenski koloniji. Gre za zadnjo v vrsti obsodb ruskih znanstvenikov na podlagi tovrstnih obtožb.

13:37

·
torek, 3. september 2024
zdravnik, bolnišnica
Kadrovska stiska

V trboveljski bolnišnici začasno zaprli dva oddelka

Spet pomanjkanje osebja. Tokrat v splošni bolnišnici Trbovlje, kjer so zaradi tega v ponedeljek začasno zaprli dva oddelka, in sicer pediatrični in porodni oddelek.

13:29

·
torek, 3. september 2024
mobilni telefon mobitel whatsapp
Prijavila psihično nasilje

Najstnici so starši omejili rabo telefona, poklicala je policijo

Policisti so se v Brežicah v ponedeljek popoldne odzvali na klic 14-letnega dekleta iz Poljske, ki je prijavila, da jo starša maltretirata, sta do nje psihično nasilna in sta ji vzela telefon. Kaj je lahko hujšega kot odvzem telefona?

13:21

·
torek, 3. september 2024
maja-oderlap, dopust
Nova sezona

Maja Oderlap napolnila baterije na Kvarnerju, zdaj se vrača v studio

Maja Oderlap je voditeljica, ki na prijazen in neboleč način izvleče iz svojih gostov marsikatero priznanje in skrivnost, ki ju prej nismo vedeli in poznali. Maja se že pripravlja na novo sezono oddaje, ki se bo začela 11. septembra na TV Veseljak Golica in 12. septembra na Aktual TV.

13:09

·
torek, 3. september 2024
chaptegei
Udeleženka Olimpijskih iger

Ugandsko maratonko partner polil z bencinom in zažgal

Rebecca Cheptegei iz Ugande, ki je na olimpijskih igrah v Parizu nastopila v maratonu, se v kenijski bolnišnici bori za življenje. Po vrnitvi v Kenijo, kjer stalno živi, jo je partner zažgal in 33-letna atletinja je utrpela opekline na 75 odstotkih telesa, je sporočila lokalna policija.

12:48

·
torek, 3. september 2024
termoelektrarna-sostanj-tes-6_bobo
V pripravi interventni zakon

Teš pred stečajem, ogroženo ogrevanje ljudi v Šaleški dolini

Minister za okolje, podnebje in energijo Bojan Kumer je danes naznanil, da Termoelektrarna Šoštanj (Teš), če država ne bo ukrepala, odhaja v stečaj. Velenjska občina medtem ob napovedi interventnega zakona za Teš opozarja na počasno sprejemanje zakonodaje.

12:37

·
torek, 3. september 2024
rumenouste barakude
V Tržaškem zalivu jim je prijetno toplo

Jata rumenoustih barakud, ne samo v tropskem, ampak tudi v Jadranskem morju

Toplo Jadransko morje, ki je letos preseglo 30 stopinj Celzija je postalo dom ribam, ki so nekoč živele le v tropskih morjih. V naravnem morskem rezervatu Miramar v Trstu so opazili jato rumenoustih barakud.

12:36

·
torek, 3. september 2024
starejša gospa, telefon
Goljufija

Starejša občanka po enem klicu ostala brez vseh trdo prigaranih prihrankov

Na Dolenjskem se je odvil nov primer goljufije, ki so v Sloveniji in tudi drugod po svetu vse prepogoste. 76-letnica je ostala brez svojih prihrankov.

11:58

·
torek, 3. september 2024
decanter, decanter-world-wine-awards
Najboljša vina v naši regiji

Salon Decanterjevi nagrajenci letos že desetič

Na 10. salonu Decanterjevi nagrajenci v Kongresnem centru Brdo pri Kranju se je 3. septembra predstavilo kar 47 vinarjev iz Slovenije, Srbije in Hrvaške.

11:24

·
torek, 3. september 2024
hrvaška-policija, kbc-zagreb, aretacija, moški-s-pištolo
Na kraju specialci

V zagrebško bolnišnico vstopil oborožen moški, po pogajanjih se je predal

V Zagrebu poteka obsežna intervencija, potem ko je v univerzitetno bolnišnico KBC Zagreb vstopil oborožen moški. Po poročanju hrvaških medijev so moškega že aretirali.

11:22

·
torek, 3. september 2024
vladimir-prebilič 8
Nekateri se distancirajo

Razdor v stranki Vesna. Je Vladimir Prebilič po izvolitvi pozabil na zaveze?

Kot kaže, so stališča glede romske problematike nekdanjega kočevskega župana Prebiliča razburila članstvo stranke Vesna – zelena stranka.

11:19

·
torek, 3. september 2024
pijan voznik, alkohol
Počasi peljal do domače garaže, policista pa za njim

Vijugal po avtocesti in se do doma ni menil za znake policistov, naj ustavi

Včeraj ob 19 uri budnim očesom policistov ni mogel uiti voznik, ki je nevarno vijugal na avtocesti. Policista sta mu želela preprečiti nevarno vožnjo in sta ga začela zaustavljati pred Povirjem, možakar pa je prav počasi kljub nenehnim opozorilom, naj ustavi, peljal vse do doma, nonšalanto odprl vrata garaže in parkiral.

11:17

·
torek, 3. september 2024
7c01d9b63f65e2ccde6ece544f55496e
NAGRADNE IGRE

NAGRAJENCI avgust 2024

NAGRADNI SKLAD MEDIE24

11:04

·
torek, 3. september 2024
sveča
Tragično

V hudi nesreči na območju Škofje Loke umrl 18-letnik

V prometni nesreči na območju Škofje Loke je danes zjutraj ugasnilo mlado življenje.

10:35

·
torek, 3. september 2024
požar, celovec
Celovec

Je na delu požigalec? Tretji požar pohrustal bale sena

V Celovcu so policisti postali pozorni na potencialnega požigalca.

10:23

·
torek, 3. september 2024
slovenska policija
Goljuf

Dolenjski podjetnik banki prodajal lažne terjatve in jo ogoljufal za 400.000 evrov

Novomeški kriminalisti so kazensko ovadili podjetnika, ki ga utemeljeno sumijo preslepitve banke in ponareditve poslovnih listin. Banko naj bi oškodoval za 400.000 evrov.

10:06

·
torek, 3. september 2024
A350-1000
»Prva okvara te vrste«

Na Airbusovem orjaku odkrili okvaro dela motorja, prizemljili vsa letala letalske družbe

Hongkonška letalska družba Cathay Pacific je zaradi okvare motorja na enem od letal preventivno prizemljila vsa letala Airbus A350 iz svoje flote.

10:05

·
torek, 3. september 2024
Elle macpherson
Na holistični način

Svetovno znana manekenka se kljub svarilom 32 zdravnikov ni odločila za kemoterapijo

60-letna avstralska manekenka Elle Macpherson je v svoji novi avtobiografiji razkrila, da se je pred sedmimi leti na skrivaj borila z rakom dojke, vendar je zdaj okrevala in je v popolni remisiji. Pri zdravljenju je zavračala kemoterapijo, kljub temu, da jo je proti temu odvračala gora zdravnikov, kar 32 strokovnjakov jo je svarilo, da je pri zdravljenju raka dojke kemoterapija nujna.

09:52

·
torek, 3. september 2024
Buryana-naslovna-3 sek
Zanimivosti

Buryana: “Prve 3 sekunde ti povejo vse!”

Danijela Burjan, pevka, ki jo poznamo pod umetniškim imenom Buryana, v zadnjem času ne vzbuja le zanimanja s svojim izvrstnim glasom ter izgledom, temveč dviguje veliko prahu okoli svojega glasbenega opusa. Odlična pevka, žurerka na odrih, velika ljubiteljica živali, predvsem pa igriva in preprosta punca, predstavlja nov kamenček v mozaiku svoje glasbene kariere ter najavlja novo skladbo, ki nosi zanimiv naslov 3 sekunde.

09:20

·
torek, 3. september 2024
plakat, rakete, zanjan
Doslej droni

Bo Iran Rusiji dostavil še močnejše orožje?

V izčrpavajoči vojni v Ukrajini se je Iran odkrito postavil na stran Rusije. Moskvo zaenkrat zalaga z droni, v naslednjih tednih pa bi lahko dostavil balistične rakete.

09:10

·
torek, 3. september 2024
nevihta, obala, izola
Nestabilno vreme

Na Jadranu na vidiku vremenska sprememba, prihaja zgodnja jesen?

Kdor poletja doslej ni izkoristil za dopust na Jadranu, je kot kaže zamudil na široko odprto okno lepega in vročega vremena. Morda pa mu pretirana vročina ne godi, potem bo zadnjo napoved hrvaških meteorologov spremljal z odobravanjem.

09:02

·
torek, 3. september 2024
tatvina, denar, tat, denarnica
Drzen tat v beli srajci

Sedela v kombiju, ko jo je presenetil tat in ji ukradel torbico

Včeraj, okoli 16.30 ure je bil v centru Ljubljane pri delu drzen tatič v beli srajci. Sredi belega dne je stegnil svoje tatinske prste proti torbici, ki je bila odložena na sovoznikov sedež v kombiju.

08:41

·
torek, 3. september 2024
aston-martin-v12
Premiera: Aston Martin Vanquish

Najmočnejši serijski Aston Martin do zdaj

Aston Martin je predstavil svoj novi najhitrejši serijski avto z V12 motorjem.

08:36

·
torek, 3. september 2024
nemška policija
Nad migranta

Ni še konec smrtnih napadov z nožem v Nemčiji, spet je tekla kri

Ne mine dan brez smrtonosnega napada z nožem v Nemčiji. V ponedeljek je napadelec vihtel hladno orožje na ulici v Sarstedtu v Spodnji Saški, zabodel 61-letnega moškega, ki je kmalu zatem podlegel ranam.

08:14

·
torek, 3. september 2024
desa-muck-in-slavko-sakelšek
Pismo srca – kot sonček sveta

Desa Muck in Slavko Sakelšek o tem, zakaj je treba pomagati in kako pomembno je pisati

Desa Muck in Slavko Sakelšek sta že dolgo prijatelja. Na prvi pogled se lahko zdi, da nimata prav dosti skupnega, v resnici pa ju povezuje marsikaj. Oba sta že upokojenca, a sta še vedno zelo aktivna.

08:01

·
torek, 3. september 2024
gorovje Harz
Ni se menil za svarila prijateljev

Zaradi želje po spektakularni fotografiji omahnil v smrt

17-letnik je omahnil v globino zaradi želje po krasni fotografiji s pogledom na hribovje Harz v Nemčiji. Skupaj s prijatelji se je udeležil plesa na plesišču urejenem v slogu čarovnikov na 450 metrov visoki planoti Thale v pokrajini Saška-Anhalt, nato pa se je zgodila tragedija.

07:38

·
torek, 3. september 2024
češka policija
Nedaleč od Prage

V tovornjaku se je gnetlo približno 30 migrantov, eni ženski ni bilo pomoči

Češka policija je v prikolici tovornjaka, ki so ga ustavili nedaleč od Prage, našla približno 30 migrantov, od katerih je bil en mrtev.

07:15

·
torek, 3. september 2024
kitajski rešilec
Pred kitajsko šolo

Šolski avtobus zapeljal med učence in starše, umrlo 11 oseb, tudi pet otrok

Na vzhodu Kitajske se je danes zjutraj odvila tragedija, v kateri je umrlo 11 oseb, še 13 je poškodovanih.

06:57

·
torek, 3. september 2024
potniški vlak, forest park
Groza

Na vlaku navsezgodaj umoril štiri speče potnike

V streljanju na potniškem vlaku v predmestju Chicaga so umrli štirje ljudje. Policija je strelca prijela.

06:30

·
torek, 3. september 2024
MD Medicina
Mikajo jih milijoni

Kdo je v ozadju serije prevzemov največjih slovenskih zasebnih klinik?

V slovenskem zasebnem zdravstvu prihaja do tektonskih premikov. V zadnjih mesecih smo namreč priča novi seriji prevzemov nekaterih največjih domačih klinik. Kaj oziroma kdo je v ozadju serije prevzemov?

06:20

·
torek, 3. september 2024
Primož Roglič
Dirka po Španiji

Roglič: Telo dobro funkcionira, ne kompliciram ter ostajam pozitiven

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič bo zadnji teden dirke po Španiji, ki jo je dobil trikrat v nizu v letih 2019, 2020 in 2021, začel z drugega mesta skupno. Po nedeljski etapi je zaostanek za rdečo majico sklestil na dobro minuto. Na vrsti bo nova zahtevna gorska etapa od Luanca do vrha Lagosa de Covadonge. Kolesarje čaka 181,3 km.

06:08

·
torek, 3. september 2024
sasa krajnc 1
Saša Krajnc

Radovedni televizijski voditelj si je izpolnil sanje

Voditelj TV Dnevnika na Televiziji Slovenija Saša Krajnc je sicer pogosto v naših dnevnih sobah, pa to še ne pomeni, da nam je domač, saj ni človek, ki bi vse zasebno delil z javnostjo. Zato je čas, da ga malo bolje spoznamo.

05:45

·
torek, 3. september 2024
gradbišče delavci
Nov pravilnik

Koliko kilogramov bremena boste dvigovali v službi bo izračunal inženir

Avgusta je začel veljati pravilnik o ročnem prenašanju bremen. Koliko kilogramov bremena bodo delavci dolžni ročno prenašati v delovnem času, bo za vsakega delavca individualno v oceni tveganja izračunal inženir za področje varstva pri delu.

05:41

·
torek, 3. september 2024
šolska prehrana, šola, malica, kosilo
Nič več rogljičkov in pic

Nove smernice za prehranjevanje v šoli: česa bodo šolarji pojedli več

V osnovni šoli kosi okoli 90 odstotkov vseh slovenskih osnovnošolcev in Slovenija je v svetu vzoren primer organiziranega sistema šolske prehrane. Na drugačno hrano pa se otroci lahko hitro navadijo.

05:33

·
torek, 3. september 2024
horoskop
Astronapoved

Horoskop za torek: Ponujena priložnost bo odvisna od vaših dejanj

Horoskop za torek 3. septembra.

3. 9. 2024