Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sojino olje je priljubljeno, ker je okusno in zdravo


sa
8. 6. 2016, 11.30
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:59
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Pomembno je, da olja pri kuhanju ne segrevamo predolgo

Sojino olje
Profimedia
Fotografija je simbolična

Sojino olje je svetle barve in nevtralnega okusa ter vonja. Primerno je za vsestransko uporabo in je zelo priljubljeno, ker je okusno in zdravo. Vsebuje veliko vitamina E, ki telo varuje pred vplivi prostih radikalov, znanih kot pospeševalcev naravnih procesov staranja. Lecitin, ki je v sojinem olju, krepi živčevje in uravnava raven holesterola.

Zelo pomembno je, da sojinega olja pri kuhanju ne segrevamo predolgo, saj potem izgubi preveč dragocenih sestavin, zato je kot nalašč za pripravljanje jedi v voku, ki jih pražimo le kratek čas, in za solate. Strokovnjaki ga priporočajo za vsakodnevno, dietno, vegetarijansko in vegansko prehrano.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.